Folkemøde 2015!!

Jeg synes, at du skal stemme på…

Det er vist ingen hemmelig, at jeg er radikal, og at jeg stemmer på Radikale Venstre til folketingsvalget d. 18. Juni. Men jeg stemmer ikke bare på Radikale Venstre, jeg stemmer også personligt på Ida Auken. I dette indlæg vil jeg foreslå nogle rigtig seje og dygtige radikale kandidater over hele landet som jeg synes, at du skal stemme på. Jeg har valgt kun at skrive om de storkredse hvor jeg har et stort nok kendskab til kandidaterne til at kunne vurdere dem i forhold til hinanden. Jeg skriver derfor ikke om dem alle. Jeg vil selvfølgelig opfordre alle til at sætte sig godt ind i, hvilket parti og hvilken kandidat man stemmer på. Men her kommer min opfordring.

Nordsjællands storkreds

hegaard

Hvis jeg boede i Nordsjællands storkreds havde jeg stemt på min gode ven, Kristian Hegaard. Hegaard er et af de sejeste mennesker jeg kender! Jeg kender intet mennesker der når så meget og sover så lidt som Hegaard gør. Til daglig er han fodboldtræner, byrådsmedlem i Fredensborg, læser Jura på kandidaten og er Social- og Sundhedsordfører i Radikal Ungdom. Hegaard har min dybeste respekt!

Københavns omegns storkreds

sfc

Hvis jeg boede i Københavns omegns storkreds (hvilket jeg faktisk gjorde end til for under et år siden), så ville jeg stemme på Sofie Carsten Nielsen. De fleste kender hende nok – vores kære uddannelsesminister. Selvom hun har implementeret fremdriftsreformen som jeg er rasende over, så er jeg stor fan af Sofie. Jeg synes virkeligt at hun er en politiker som man kan mærke brænder for det hun laver, og så er hun bare et af de sødeste mennesker på jorden. Det har været en kæmpe fornøjelse at følge hende i hendes fire første år på Borgen, og selvfølgelig skal hun have mindst fire mere.

Københavns Storkreds

idaDen 18. Juni stemmer jeg som sagt på Ida Auken. Jeg har haft mine forbehold da hun er partihopper, og det er noget som jeg generelt ser skævt på. Men efter, at jeg har lært Ida at kende er det blevet fuldstændig klart for mig, at Ida er radikal helt ind til benet. Ida er enormt dygtig, lyttende, hjertevarm og inspirerende. For nogle uger siden, da vi var ude og dele flyers ud, faldt hun i snak med nogle borgere, som hun stod og snakkede med i næsten en halv time. Bagefter kunne hun næsten ikke stoppe med at snakke om alt det de havde fortalt hende. Hun lytter virkeligt til sine medmennesker, og interesserer sig for hvad de har at sige. Det synes jeg er enormt prisværdigt!

Sjællands storkreds

zenia

Der er absolut ingen tvivl. Hvis jeg boede i Sjællands Storkreds, havde jeg stemt på mit store idol Zenia Stampe. Radikale Venstre er ganske enkelt bare ikke det samme uden hende. Hun er en ideologisk verbal kæmper, og man kan VIRKELIGT mærke at hun brander for det. Jeg kommer til at græde snot hvis hun ikke bliver valgt ind!

Østjyllands storkreds

svend

Hvis jeg boee i Østjyllands storkreds havde jeg nok haft store kvaler med, hvem jeg dog skulle stemme på. Der er nemlig rigtigt mange gode kandidater i den kreds. Eksempelvis er jeg HELT vild med Liv Holm Andersen. Men jeg havde nok alligevel valgt, at stemme på den gode Svend Thorhauge. Svend er tidligere højskoleforstander (så bliver det fandme ikke meget mere radikalt), og så er han bare virkeligt cool og nede på jorden. Jeg tror, at vi har brug for flere typer som ham i folketinget, som ikke er den typiske ”statskundskaber-direkte-ude-af-studiet-og-ind-på-borgen”.

Nordjyllands storkreds

kalle

Hvis jeg boede i Nordjyllands storkreds havde jeg været enormt draget af at stemme på den altid fantastiske Marianne Jelved. Men jeg havde i sidste ende alligevel nok stemt på den gode Giajenthiran Velmurugan (også kaldet Kalle). Han er en ung, sød og frisk ungradikal kandidat, som vil kæmpe imod den stigende mængde fremmedhad som vi på nuværende tidspunkt ser blomstre frem i Danmark. Det har vi brug for at der kommer fokus på, og det tror jeg at Kalle ville være mand for!

 

2 kommentarer

 • Katrine Fugl

  Hej Freja. som nysgerrig læser har jeg interesse i hvor du ville sætte dit “forbudte kryds” og hvorfor 🙂
  Knuz

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Freja Fokdal

   Uhaa.. der er simpelthen så mange fantastiske bud! Men jeg tror, at Mads Fuglede er en af mine favoritter <3 Han er altså en champ!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Folkemøde 2015!!