Æggemuffins

Gæsteblogger // Borgerlige ungdomspolitikere mobber DR.

adnan

Jeg vil begynde at køre et nyt koncept her på bloggen, hvor jeg får en af mine venner til at skrive et politisk indlæg til bloggen. Det er ikke sikkert, at jeg er 100% enig i hvad de skriver, men overordnet vil det være en holdning jeg mere eller mindre deler.

I dag er det my partner in crime, my brother from another mother Adnan som har udarbejdet dette fine skriv!

Borgerlige ungdomspolitikere mobber DR.

Danmarks Radio holder stor børnefødselsdag, hvor alle børnene er inviterede. Det bliver en fantastisk indholdsrig fødselsdag, med masser af public service, informationsfrihed og fri og lige adgang til gode fjernsyns- og radioudsendelser.

Dog er der visse børn fra borgerlig stue, som ikke vil deltage, på lige vilkår med alle andre, i festlighederne. De har valgt at tage nej-hatten på. De har nemlig lige lært at stave til ’frie markedskræfter’ og insisterer derfor på at komme tomhændede til fødselsdagen. De er åbenbart ikke blevet opdraget til at have en lille gave med, i børnehaven også kaldet licens, når de inviteres til fødselsdag.

Børnene fra borgerlig stue kan ikke nøjes med at surmule ovre i hjørnet. For her lægger ingen mærke til dem. De begynder derfor at mobbe fødselaren og tegne grimme tegninger af Danmarks Radio på internettet. Alle andre børn kigger forunderligt på de opmærksomskrævende unger fra borgerlig stue. Stemningen bliver lidt akavet. Er det mon de borgerliges måde at sige tillykke på?

Fødselaren banker på glasset og siger et par ord om de mange, mange oplevelser, som børnene har haft i fællesskab. Der nævnes dybdeborende, debatskabende, samfundskritisk journalistik. Der nævnes store sports-, underholdnings- og kulturbegivenheder. Og der nævnes dramaserier, fredagsfilm og juleshows. Fødselaren taler ligeledes om de mange kanaler, der appellerer meget bredt, hvad enten man er til debat og fordybelse, kunst og kultur, underholdning og spas, børne- og unge-TV eller en god sammenblanding af det hele.

Fødselaren lægger især vægt på, at Danmarks Radio er for alle i fællesskabet. Men særligt de børn, der kommer fra ressourcesvage hjem har stor gavn af at kunne blive kulturelt stimuleret i fællesskabet. For et stærkt fællesskab er afgørende for sammenhængskræften og harmonien, børnene imellem. Fællesskabet er med til at skabe sammenhæng på tværs af børnenes etnicitet, socialgrupper, alder, religion og så videre.

Fødselaren slutter af med at sige, at fællesskabet har en interesse i at have en public service-kanal, der sikrer fjernsyns- og radioudsendelser, som er upolitiske og saglige, og som ikke tilgodeser bestemte børn – heller ikke dem med rige forældre. Alle børn skal nemlig have mulighed for at få så gode informationer som muligt.

Børnene fra borgerlig stue virker stadig sure og kigger lidt forvirrede på hinanden. ’Fællesskab’ er ikke et ord, de har lært at stave til endnu. Alle andre kigger overbærende på børnene fra borgerlig stue. ”De lærer nok en dag, at der er andre i verden end dem selv”, siger et af de andre børn. Og så blev det faktisk en ganske god fødselsdag alligevel.

Følg mig på Bloglovin | Facebook | Instagram | Snapchat: Frejafokdal

3 kommentarer

 • Camilla D.

  Mathilde, det er så nemt at angribe DR. Frejas gæsteblogger prøver bare at nuancere billedet på en sjov måde.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mathilde

  Denne analogi er helt forkert, da man kan vælge at lade være med at komme, og dermed undgå at købe en gave, hvis man er inviteret til fødselsdag. Den mulighed findes ikke hos DR.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mathilde

  Han har sgu fat i en pointe. De mobber sgu DR!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Æggemuffins