#EngangVarJegFlygtning + OOTD

Gaypride – der er stadig noget at kæmpe for!

1 2 3 4 5 6 7I går deltog jeg i Copenhagen Pride Parade, sammen med Radikale Venstre og Radikal Ungdom. Den årlige parade som skal hylde frisindet, og retten til at være lige præcis den du vil. En enormt vigtig værdi for mig.

Folk er generelt splittet om paraden. Jeg kan se, at mange af mine politiske venner ikke deltog, og syntes at den var tåbelig. Min kæreste sagde også til mig i går morges, at Pride paraden var dum, og bare var med til at bekræfte de fordomme folk har om homoseksuelle. Det er generelt et argument som mange bruger.

Men det argument synes jeg ikke holder stik. For i min optik er det blot en måde at sige ”Lad vær med at være den du er og vise det offentligt, hvis du ikke vil have at andre dømmer dig”. Pointen med Priden er jo netop også, at sikre at der både er plads til de flamboyante og de ikke flamboyante homoseksuelle. Ja, det kan godt være at folk tror, at Priden bare er halvnøgne bøsser der danser til Lady Gaga, men det er sgu kun en femtedel af paraden. Resten er blot helt ”almindelige” mennesker, som viser deres respekt, accept og tolerance ved at gå med i paraden.

Jeg er også en smule træt af argumentet om, at vi jo ingen diskrimination har af homoseksuelle.. Ja, det er fandme let at sige når man bor i København. Men i mange små byer i Jylland, oplever folk hatecrimes og stor diskrimination på baggrund af seksualitet. Så nej, Danmark er bestemt ikke fri for diskrimination af homoseksuelle. Desuden er det også et vigtigt internationalt signal at sende. Der er ufatteligt mange steder i verden, hvor homoseksualitet nærmest er en dødssynd. I Tel Avivs Pride parader er der som oftest nogen der bliver stukket ned. Og så synes man ikke at der er nogen kamp at kæmpe? Det forstår jeg ikke.

Og ja, så er det da også en kæmpe festdag. Vi drak øl, dansede i Københavns gader og hyggede os. Priden er en dag hvor jeg bliver enormt rørt. Rørt over hvor mange mennesker der står sammen og kæmper for minoriteters rettigheder, og udviser deres respekt. Det er svært ikke at blive glad og rørstrømsk over.

Følg mig på Bloglovin | Facebook | Instagram | Snapchat: Frejafokdal

4 kommentarer

 • Jeg er enig med dig i, at folk skal have lov til at være som de vil uden frygt for repressalier. Jeg er samtidig mindst lige så enig i, at folk ikke behøver danne sig en mening om hvorfor jeg ikke tog del i marchen. Jeg havde besøg af mine dejlige børn, og vi havde så andre aktiviteter vi hyggede med i denne weekend…
  Jeg har lige fra starten af givet en meget tolerant forklaring på kærlighed mellem mennesker uanset køn, og synes egentlig det er mindst lige så vigtigt som hvorvidt man deltager i en demonstration.
  Bare mine 0.02$ i debatten 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Freja Fokdal

   Det er jeg meget enig i, Henrik 🙂 Jeg kritiserer nu heller ikke folk som ikke deltager. Jeg kritiserer folk som kritiserer dem der deltager.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hans

  Hvorfor holder man ikke gayparaden i Herning?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Freja Fokdal

   Fordi at det i så fald ville være meget få der ville have mulighed for at deltage.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

#EngangVarJegFlygtning + OOTD