Vi skal huske at rose!

Jeg har aldrig fået SU.

Jep, du læste rigtigt. Jeg har aldrig fået SU. Jeg har været berettiget til det hele mit sidste år på gymnasiet, men valgte ikke at søge om det.

Jeg synes, at den hjemmeboende SU er unødvendig. Jeg ved godt, at en afskaffelse af den hjemmeboende SU ville have en markant betydning for mange mennesker, men jeg må sige, at jeg kan finde væsentligt mere relevante ting vi kunne bruge penge på, end hjemmeboende SU.

Jeg kommer fra en velhavende familie. Jeg bor gratis herhjemme, og får meget betalt af mine forældre. Jeg har ganske simpelt ikke brug for SU. Så hvorfor skulle jeg dog søge den?

Jeg kan godt se pointen i, at man da bare skal få den, nu den er der. Men jeg vil egentlig hellere være idealistisk. Man kan ikke ændre hele verden, men man kan i hvertfald starte med sig selv.

Jeg bliver ærligt talt en smule irriteret over, at der sidder børn fra velhavende familier og får mad, husly og tit også mange andre udgifter dækket af deres forældre, og så får de andre menneskers penge skudt ind på kontoen hver måned.

Jeg er ikke ude på at shame nogen, jeg kan godt forstå, at folk modtager SU. Men jeg synes også at man skal huske på, at SU er ikke noget du bare får, det er noget du aktivt har været inde og ansøge om.

Følg mig på Bloglovin | Facebook | Instagram | Snapchat: Frejafokdal

10 kommentarer

 • Freja Fokdal

  Hej Chris.

  Ja nu arbejder jeg faktisk 20 timer om ugen, så ja, jeg forsøger mig selv 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • LivaGryn

   Om du arbejdede eller ej, så synes jeg du gør mere end andre (laver mad, vasker tøj etc), som bor hjemme med velhavende forældre og det skal du have et mega klap på skuldrene for! Så vil sige din mor/forældre for noget for pengene 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Freja Fokdal

   Mange tak 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Chris

  Har du prøvet at få et arbejde og tjene dine egne penge i stedet for at dine velhavende forældre skal forsørge dig?? I det tilfælde ville det være flot at sige nej til SU!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma

  Jeg er helt enig med dig! Da jeg boede hjemme, fik jeg heller ikke SU – jeg fravalgte den. Der er MANGE der har brug for den hjemmeboende SU, og derfor er det skønt vi har den, men der går altså også mange af pengene til cafebesøg og byture.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • S

  Jeg har boet hjemme gratis i min gymnasietid, men det betyder altså ikke, at jeg ikke har haft udgifter. Buskort, kontaktlinser og medicin (den har jeg selv valgt at betale for, så det er blevet en vane i budgettet og ikke et kæmpe chok nu her hvor jeg er selvforsørgende på SU). Jeg har desuden brugt den på det sociale fordi det gør det nemmere at komme op, at komme i skole, at få lavet de skide lektier, hvis der er noget at komme i skole for. Og så har jeg lagt penge til side – rigtig mange penge til side. Mine forældre er langt fra fattige, men med tre børn, hus, hund, bil og en helt almindelig indkomst er det begrænset hvor meget der kan sættes til side til børneopsparinger. Der har været en pæn sum penge, men havde det ikke været for de penge jeg har lagt til side gennem SU, havde jeg umuligt kunne betale mig fra depositum, skolebøger og møbler nu hvor jeg bor selv.

  For dem, der har muligheden for at sige fra på grund af økonomisk overskud i familien eller muligheden for at tage et arbejde, synes jeg bare det er fedt og at man skal gøre det. Men jeg har gennem gymnasiet været så syg, alt for syg til at kunne have et arbejde og måtte kæmpe for at holde mig til skolen til tider – derfor har jeg valgt at beholde min SU. At afskaffe den for alle der bor hjemme, selv dem der hører til i mellemklassen og principielt sikkert kunne klare sig uden? Det synes jeg er forkert. For det handler ikke om at få pengene, men hvordan man bruger dem – og jeg synes sgu egentlig mine har været brugt ret godt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Freja Fokdal

   Hej S.

   Personligt mener jeg bare ikke, at det er statens ansvar at give dig penge, mens du stadig er under dine forældres varetægt 🙂 Men jeg ved godt, at det vil have en stor betydning for mange mennesker.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anja

  Den dag satsen blev sat ned var forfærdelig.. Udelukkende af den grund af min facebook var spammet med velhavende unge, der var 110% sikker på at nu braste hele deres økonomi fuldstændig sammen og de ville resten af deres liv i en hullet papkasse. Kæmpe stor highfive til dig! Jeg modtager selv SU, men min far er lavtlønnet og min mor er på dagpenge. Jeg er hammer taknemmelig for jeg overhovedet får noget, selvom det trods alt er 500 kr mindre end sidste år 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vi skal huske at rose!