Den lille sorte hverdagskjole til 229,-

Monogamt eller åbent parforhold?

Jeg har altid været en smule fascineret af åbne forhold. Jeg ved ikke helt hvorfor, for jeg har absolut ingen lyst til selv at leve i et. Men jeg synes det er interessant. Nok fordi jeg er imponeret over, at man kan være a-jaloux (jeg kender ikke det modsatte ord af jaloux) nok til at kunne holde det ud. For det er jeg i hvertfald overhoved ikke!

Jeg kender faktisk en del par som lever i åbne forhold. Både forhold hvor begge parter er sammen med andre, par hvor det kun er den ene som er sammen med andre, men hvor den anden part er bevidst om det, samt par som normalt lever i et monogamt forhold, men som i en periode har levet i et åbent forhold, da den ene var på udveksling i udlandet og de derfor var adskilt fra hinanden i en længere periode.

Jeg kommer aldrig til at leve i et åbent forhold. Jeg ville være et jaloux monster, som hver gang jeg ikke var sammen med min kæreste ville tænke ”ligger han og knalder en anden nu?”. Jeg kan simpelthen ikke forestille mig noget værre. Desuden ville jeg heller ikke selv have lyst til at være sammen med andre. Jeg er sammen med min kæreste, fordi det kun er ham jeg har lyst til at være sammen med.

Men samtidig forstår jeg godt, at nogen mennesker lever i åbne forhold. Hvorvidt det er noget for én eller ej, tror jeg også i høj grad handler om ens evne til at adskille kærlighed og sex, hvilket er noget jeg personligt ikke kan. Men mennesker har meget individuelle forhold til sex, og jeg kan godt forstå hvordan man ikke nødvendigvis ser et lighedstegn imellem at elske nogen, og så kun at have sex med dem, da andre ting også godt kan være spændende.

Jeg tror snildt, at det kan styrke ens parforhold, at man også er sammen med andre. De par jeg kender som lever i åbne forhold, er i hvertfald meget stærke par. Men man skal godt nok også kende sig selv og sine grænser, før man hopper ud i sådan noget. Jeg tror virkelig man skal passe på, at man ikke kommer til at såre sig selv eller den anden.

Jeg synes folk er meget hurtige til at dømme folk der lever i åbne parforhold, og det synes jeg er ærgerligt. Jeg har også selv svært ved at forstå hvorfor man har lyst til at leve på den måde, men hvordan andre vælger at leve sit liv rager ikke mig. Hvad der foregår i soveværelset er imellem de parter der er i forholdet, og det er ikke noget som andre skal blande sig i.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den lille sorte hverdagskjole til 229,-