Om ikke at have travlt, og så alligevel

Vi skal ikke bodyshame de tynde piger.

kropsideal

Vi kvinder bombarderes dagligt med et indirekte budskab om, at vi ikke er gode nok. Vi bliver konstant eksponeret for tynde, unge piger som skulle forestille at være vores kropsideal. Det forstår jeg ikke.

Det er enormt usundt, at der skabes et meget ensidigt billede af ”den perfekte kvinde” i reklamer, film etc. I den ideelle verden, ville man bruge kvinder i mange forskellige størrelser som modeller, for at give et varieret og mere realistisk billede af, hvordan kvinder ser ud. Sådan forholder det sig nu engang ikke.

Mange kvinder er naturligt enormt tynde. De er ikke nødvendigvis udsultede eller usunde, det er bare sådan de er bygget. Det er enormt moderne at se sådan ud, og derfor får nogle af disse piger sig en karriere inde for modebranchen. Fedt for dem.

Derfor synes jeg, at det er enormt ærgerligt, at man i kampen mod denne urealistiske fremstilling af kvinder, går i kamp mod de tynde piger. Det er sgu ikke deres skyld, at modebranchen er fucked up. De er blot en brik i et spil. Derfor synes jeg ikke, at det er fair at body shame de tynde piger.

Jeg synes, at det kan være enormt flot at være rigtig tynd! Jeg synes også, at det kan være enormt flot ikke at være det! Lige så vel som man har lov til at være rigtig glad for sine kurver og sin fyldige figur, så skal tynde piger altså også have lov til at være glad for sin flade mave og tynde lår.

Jeg synes vi er begyndt at bevæge os hen mod en tendens, hvor det er helt okay at elske sin krop, hvis den er stor og usund, men det er ikke okay at elske sin meget tynde krop, selvom den måske er både sund og naturlig. Og det synes jeg altså ikke er i orden!

Jeg bliver noget så træt når piger har travlt med at tale om, at mænd vil have kurver, bryster og bollehåndtag. Nej sgu! Mænd er ikke ens, alle mænd vil have noget forskelligt, og det gør det ikke mere nice at være ”stor” at man nedgøre at være tynd.

Jeg synes det er vigtigt at kæmpe for menneskers ret til at elske deres krop som den er. Men vi skal ikke træde på de tynde piger for at nå derhen!

Følg mig på Bloglovin | Facebook | Instagram | Snapchat: Frejafokdal

15 kommentarer

 • Emma M

  TAK for det indlæg.
  Jeg har længe tænkt i disse baner, uden at kunne formulere det ordentligt ud.
  Efter mange kunstnere er begyndt at synge om røv, twerking og former (f.eks. Anaconda, All About That Bass, Man kan ikke stole på en pige med en lille røv, etc.) er jeg, med min lille røv, pludselig begyndt at føle mig forkert.
  MEN NEJ, bodyshaming burde være forbudt, uanset hvilken krop man “shamer”, punktum.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Super vigtig pointe – uanset om det er bevidst eller ubevidst at folk kritisere hinanden. Jeg mener at have læst et sted, at man ofte nedgør andre, når man er sammen med ens venner, fordi man på den måde kan skabe falsk sammenhold. Det er virkelig trist.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Freja Fokdal

   Henriette: Det tror jeg, at du har ret i 🙂 Ja, det er super ærgerligt!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • ENIG! Ingen skal bodyshammes uanset hvilken krop de render rundt med! Det er fair nok at meget tætte familiemedlemmer eller veninder giver udtryk for bekymring hvis en af deres nærmeste pludseligt taber sig voldsomt eller tager meget på – hvis det kunne tyde på at personen har det skidt, men grundlæggende skal vi seriøst blande os udenom hinandens kroppe!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Freja Fokdal

   Anna: Mange tak for din kommentar, jeg er meget enig! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Melisa

  Tak! Er fuldstændig helt igennem komplet enig med dig. Kvinder er smukke i alle afskygninger. Er selv en lille petit tynd en af slagsen. Det er bare sådan jeg er bygget. Synes dog f.eks også at du har den flotteste krop (ala sej power kvinde/Wonderwoman). Jeg er meget den kontante type uden alt for meget filter. Når jeg synes godt om noget, så skal det siges 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Freja Fokdal

   Melisa: Hvor er du sød! 😀 Den primære pointe er jo, at flotte kvinder findes i alle former, figurer og farver 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hørt! Det er så overdrevet dobbeltmoralsk, når man taler om “rigtige” mænd eller kvinder i forhold til deres kroppe.

  Det kan godt være, det er et plat eksempel, men i Meghan Trainors sang, der ved første lyt lader til at forsøge at fortæller alle kvinder, at deres kroppe er gode som de er, ender hun pludselig med at nedgøre tynde kvinder. Og så forsvinder det gode budskab jo fuldstændigt. Sådan noget er bare op ad bakke!

  Men hey, godt indlæg 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Freja Fokdal

   Lasse: Ja lige præcis! Den sang har også altid irriteret mig en smule! og tak! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emma M

   Helt enig! Det skulle være en sang der blev set som inspiration til at elske sin krop, men pludselig kommer lyrics som “Fuck those skinny bitches” ud. :neutral_face:

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Freja Fokdal

   Emma M: Tusind tak for din søde kommentar. Jeg er meget enig 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Caroline

  Så enig! Fedt indlæg. Hilsen en tynd pige, der altid skal punkes for at være for tynd ligegyldigt hvor mange burgere jeg spiser… :-);

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Freja Fokdal

   Caroline: Ja det er netop det! Det problem har jeg dog ikke, men jeg kan forestile mig at det er træls…

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Helt enig!
  Folk har ofte rigtig travlt med hvad jeg spiser, og får ofte kommentarer som “Kan du virkelig blive mæt af det?” (jeg spiser aldrig ret meget i løbet af dagen, mest om aftenen)
  Men det er ret sjovt, at der ikke er noget i vejen for at spørge til nogen der spiser lidt, hvor folk ville synes det var helt forkert at spørger: “Kan du virkelig spise alt det?”

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Om ikke at have travlt, og så alligevel