Abort - uden tvivl.

Demonstrationen provokerede mig.

demonstration

For at være ærlig, var jeg ret provokeret over demonstrationen mod millard-nedskæringer på uddannelse i sidste uge. Jeg har brugt tid på at tænke over, hvad det egentlig var jeg blev så provokeret over. For jeg er jo ikke ligefrem for en nedskæring på uddannelse, og jeg kan jo godt lide når unge tager sagen i egen hånd, og blander sig i debatten.

Alligevel mærkede jeg provokationen i mig, da jeg på vej hjem fra arbejde stødte på demonstrationen. En flok unge mennesker spærrede trafikken og hørte høj musik, mens de gik og råbte og drak bajere.

Jeg har ikke noget imod demonstrationer som sådan. Personligt foretrækker jeg dog andre måder at udtrykke mig politisk. Demonstrationer kan måske godt være lidt ukonstruktive, da det at gå på gaden og synge slagsange, uden at komme med reelle løsningsforslag, jo ikke rigtig får os særligt meget videre. Men det var egentligt ikke så meget demonstrationen i sig selv, som provokerede mig.

Jeg blev provokeret over, at flere gymnasier valgte at nedlægge undervisningen, for at tage til en demonstration som lå efter skoletid. Det giver jo absolut ingen mening. Hvis jeg gik i gymnasiet, og måske havde forberedt en fremlæggelse el. til den pågældende dag, havde jeg virkelig været irriteret, hvis mine skolekammarater havde valgt at nedlægge undervisningen, selvom det faktisk var fuldstændig unødvendigt.

Jeg hørte om en i Radio24syv, hvis søn et par dage før demonstrationen, havde bedt om fri da han dyrkede eliteidræt og skulle til et stævne. Det kunne han ikke. Et par dage efter fik hans klassekammerater så lovligt fravær (det var et af de gymnsier som ikke nedlagde undervisningen) for at deltage i en demonstration, som vel at mærke først var klokken 16. Det kan jeg godt forstå, at man bliver irriteret over.

Billedet er lånt fra dr.dk

Følg mig på Bloglovin | Facebook | Instagram | Snapchat: Frejafokdal

5 kommentarer

 • Maria

  Vores undervisning blev nedlagt fra efter kl. 10. Altså var der timer fra kl. 08-10. Resten var ikke nedlagt FORDI der var demonstration, men fordi lærerne skulle holde en hel masse møder omhandlende nedskæringerne, der jo desværre også i stor grad rammer dem med bl.a. fyringer. Fordi de ikke kunne sige hvor længe møderne ville trække ud, valgte de at aflyse resten af dagen, og så valgte mange elever selv at tag initiativ til at gå i gang med forberedelser til demonstrationen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Undervisningsnedlæggelse er for at vise, at man ikke vil modtage undervisning under de vilkår, der nedsættes. Lidt ligesom en strejke. Det er altså et politisk budskab. Det har ikke noget at gøre med demonstrationen direkte. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Johanne

  Hej Freja

  Jeg kan godt forstå at du kan synes det er mærkeligt at man undervisningsnedlægger, hvis du ser det som direkte sammenkædet med demonstrationen. Som jeg ser det er undervisningsnedlæggelse et værktøj for mig som gymnasieelev til at sige fra lokalt på min skole og bruge dagen som mobilisering til demonstrationen (hvilket var sindsygt vellykket på mit gymnasium). Demonstrationen anser jeg både som en vigtigt manifestation, men også som en mobiliserende faktor i forhold til det fremtidige arbejde mod besparelser. For mig handler det om at yde alt den aktive modstand vi kan. Både i debatter, aktioner, undervisningsnedlæggelse og ved at sætte fokus på det i medierne ved fx. debatindlæg og læserbreve.

  Du har (desværre) ret i at de massive protester sjældent giver specielt konkrete resultater, men det hjælper da absolut heller ikke bare at side på sine hænder mens regering slagter kvaliteten 🙂

  Mvh Johanne

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • LivaGryn

  Har det på præcist samme måde som dig! Det er ikke konceptet som sådan der provokere mig, men måden det bliver gjort på i dette tilfælde:s

  En anden ting som også gør at jeg bliver… Ja probokeret er nok et ok ord at bruge er at jeg var til min første demonstration mod nedskæringer på uddannelses området da jeg var 15… Det var i 2004, siden da har det nærmest været en årlig begivenhed som var så sikker som amen i kirken! Demonstrationer ig nedlægning af undervisning virker tydeligvist ikke kære elever – prøv at find på noget andet? :s

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Freja Fokdal

   LivaGryn, tak for din kommentar! 🙂 Jeg er meget enig 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Abort - uden tvivl.