Google det dog!

Hvor mange kærester man har, rager da ikke andre!

love

Forleden så jeg et tv-program som handlede om en mand der havde fire koner. Jeg synes det var ganske skrækkeligt at se, og det eneste jeg tænkte var, at jeg var da godt nok glad for, at det ikke er mig. Jeg ville blive ædt op af jalousi, hvis jeg skulle dele min kæreste med nogen. Men det, at et polygamt forhold ikke er noget for mig – betyder det, at andre ikke skal have lov til det? Det synes jeg ikke.

Der er mange ting jeg ikke bryder mig om. Champignon, engangsknald, saunaer og crocs. Men heldigvis så står det mig jo også ganske frit for, at holde mig langt væk fra disse ting, mens andre kan få lov til at have lige så mange engangsknald i deres crocs som de lyster.

At være i et polygamt forhold strider ikke imod loven. Man kommer først på kant med lovgivningen, det øjeblik man er gift med flere på samme tid. Men det er tydeligt, at vi i vores samfund har en manglende accept af folk som vælger at leve deres liv anderledes end vi andre gør. Et godt eksempel på en polygamist, er Ritt Bjerregaard, som i sin bog som udkom i starten af November, afslørede, at hun sideløbende med sit ægteskab har haft kærester som hun har været sammen med i op til mange år.

Hvorfor skulle det holdes hemmeligt mens det varede, men fortælles nu? Kan man jo godt komme til at spørge sig selv. Nu skal jeg selvfølgelig ikke lægge ord i munden på Ritt Bjerregaard, men man kunne jo forestille sig, at årsagen var frygten for hvad omverdenen ville tænke. Det synes jeg fandme er ærgerligt! For der er jo ikke noget galt i, at have flere partnere, så længe alle parter er indforståede med det.

At lovliggøre polygame ægteskaber, ville være en fremragende måde at skabe en accept af denne type familieform. Men at ændre hele lovgivningen omkring ægteskabet, vil potentielt være uoverskueligt omkostningsfuldt og desuden være en meget omstændig proces, da der er enormt meget lovgivning der skal ændres. Dette er bestemt ikke en uvæsentlig faktor. Jeg forslår derfor, at man, på kort sigt, muliggør symbolske vielser for polygamister, enten på rådhuset eller i kirken. Så de har mulighed for at fejre deres kærlighed med hinanden, på trods af, at det juridiske system måske ikke er helt klar til at binde dem med kontrakt, endnu! Det tror jeg vil være med til at skabe større accept af alternative familieformer.

Følg mig på Bloglovin | Facebook | Instagram | Snapchat: Frejafokdal

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Google det dog!