Valg, fest og tømmermænd.

Hvorfor vasker du dit barns tøj?

Mange unge mennesker får vasket deres tøj af deres forældre. De laver også mad til dem og gør rent på deres værelse. Dette gør forældrene på trods af, at deres børn ikke er hjælpeløse børn længere, men 15-20 årige unge mennesker!

Jeg kender mange som er jævnaldrende med mig der bor hjemme, og de indgår i familien, som var de små børn. Jeg synes, at ældre børn skal deltage i familien, på lige fod med deres forældre. Det betyder, at når opvasken skal tømmes, når der skal laves aftensmad eller når bordet skal ryddes, så har barnet lige så meget ansvar som forældrene.

Jeg kan virkelig heller ikke forstå, hvordan man som teenager ikke synes, at det er underligt, at ens forældre vasker ens tøj. Hvordan kan det være deres ansvar?

Jeg bor sammen med min mor. Vi vasker selvfølgelig hver vores tøj, vi har rengøringshjælp men ellers er vi fælles om at sørge for, at der ser ordentligt ud i lejligheden. Det er primært hende der handler ind og primært mig der laver mad. Jeg kan slet ikke forestille mig en fordeling, hvor jeg som NITTEN ÅRIG, altså voksen og myndig, sad og fik serveret mad og vasket tøj. Det er jo fuldstændig absurd.

Jeg tror, at mange de ældre børn som bliver vardet op som var de ti, får det enormt svært når de flytter hjemmefra. Jeg tror også, at de bliver en pestilens at have som roomie, når de er vant til, at alting bliver gjort for dem.

Jeg ved godt, at de forældre som glædeligt laver mad og vasker tøj, bestemt intet ondt mener med det, og kun vil deres børn det bedste. Men jeg tror, at de gør deres børn en bjørnetjeneste.

Følg mig på Bloglovin | Facebook | Instagram | Snapchat: Frejafokdal

2 kommentarer

 • Emma

  Jeg kan fuldstændig følge dig. Jeg er helt enig i, at det kan give store problemer og bliver en enorm omvæltning, hvis man aldrig har sat en vask over, eller kogt et æg, inden man flytter hjemmefra. Men jeg synes også du stiller det meget sort/hvidt op. Nu bor jeg f.eks. i en familie med mindre søskende, og vi vasker hele tiden tøj. Det ville være unaturligt, og besværligt, både for mig, men også min mor, hvis jeg skulle “reservere” en maskinfuld vask og dermed vaske det for mig selv. Det er klart meget nemmere, at alt bliver gjort samlet. Så på den måde, synes jeg sagtens at man få gjort ting af sine forældre, selvfølgelig på den bekostning at man bidrager med andre ting.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Freja Fokdal

   Ja det er jeg helt enig i! Men så synes jeg eksempelvis godt, at man kunne skiftes om at vaske tøj 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Valg, fest og tømmermænd.