Sponsoreret video // Den perfekte julegave

Vi har brug for mere nøgenhed!

nøgen

Vi har brug for mere nøgenhed. Bum! Det synes jeg sgu, at vi har. De eneste nøgne kroppe vi ser igennem vores opvækst er vores forældres, og så nogle meget photoshoppede modeller i perfekt belysning i diverse magasiner.

Det tog mig mange år at blive komfortabel med at være nøgen. Da jeg var 10-16 år kunne jeg ikke engang kigge mig i spejlet nøgen. Når jeg hoppede i karbadet valgte jeg bevidst ikke at kigge i spejlet, fordi jeg ikke kunne lide det. Jeg gik ikke i bad efter gymnastik på skolen, hvilket ingen andre gjorde heller, og jeg hadet at gå i svømmehallen.

Heldigvis blev jeg ældre, og blev mere komfortabel med min krop og dermed blev jeg også mere komfortabel med at være nøgen. Men det er sgu for sent at man først som 17-18 årig begynder at have det okay med at være nøgen. Endda bare med sig selv.

Jeg tror, at det skyldes, at vi ser alt for få nøgne kroppe! Der burde være nøgne kroppe over det hele! Det er trods alt sådan vi er skabt, og det burde der ikke være noget galt i. Vi burde have mere naturlig nøgenhed. Nøgenhed burde ikke blot sammenkobles med porno og sex. Det burde ikke sammenkobles med flirtende blikke på modeller, perfekte kroppe og at være sexet. En nøgen krop behøver ikke at være sexet!!

Jeg er eksempelvis virkelig uforstående over hvorfor, at man ikke engang må have bare bryster på facebook! Bryster er da noget af det mest naturlige i hele verden. Jeg tror, at hvis der lå en masse topløse billeder på facebook med helt almindelige mennesker i helt almindelige situationer, så ville vi få et langt mere naturligt forhold til nøgenhed og vores egen krop.

I dag hvor nøgenhed er forbudt i det offentlige rum og hvor man ikke engang må vise sine bryster på facebook, har vi gjort kroppen og nøgenhed til noget forbudt. Vi har nærmest mystificeret den nøgne krop. Det synes jeg fandme er ærgerligt!

6 kommentarer

 • godt nok er det stykke tid siden du har skrevet dette for et stykke tid siden, men det bliver det ikke mindre aktuelt af – Lad os genopfinde frigjortheden – forstår ikke at lidt nøgen hud kan være et issue, eller rettere er blevet et issue – trist at vi er ramt af en nypuritansk bølge – har altid haft det fint med egen og andres nøgenhed http://www.wildone.dk/mix/nogenbade/nogenbade.htm

  Mathilde Grafstrøm oplevede også problemer med myndighedernes godkendelse af sin udstilling – som heldigvis endte med opbakning fra vores kulturminister http://www.mathildegrafstrom.com/

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Spændende syn på det med bare bryster på Facebook – dét havde jeg ikke tænkt på før! Jeg er selv ret blufærdig, og jeg er sikker på, at det skyldes, at jeg sammenligner mig med det helt urealistiske billede, der fremstilles over alt. Hvor ville det være rart, hvis man fik en sundere tilgang til nøgenhed. Du har fået mig overbevist – vi har brug for mere nøgenhed 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Freja Fokdal

   Josefine: Ej det er jeg rigtig glad for at høre 😀 Altid dejligt, at man kan påvirke folk!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Swaggerjohn

  Jeg synes at det skal være ulovligt at have tøj på, fordi det er meget unaturligt at have tøj på. Så kan alle også se hvordan en erigeret penis ser ud.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Enig. Det er åndssvagt. Ligesom folk der ikke mener at små børn må være nøgne på strande…

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sponsoreret video // Den perfekte julegave