En instagramprofil du bare MÅ følge! #2

Danmarks mest udskældte erhverv

blog

Et af Danmarks mest udskældte erhverv, er helt klart blogging.

Bloggere skal høre dag ind og dag ud om, hvor åndssvagt deres arbejde er, hvor meget de udstiller sig og bla bla bla. Men jeg tror egentlig bare, at det skyldes, at folk overhoved ikke har forstået branchen.

Blogging er en kæmpe stor branche, med faktisk ret mange penge flydende frem og tilbage. For sådan nogen som mig er det kun en sidebeskæftigelse, som giver lidt ekstra til shopping hver måned. Men mange bloggere lever af det- eller har det som deltidsjob. Flere unge piger tjener, så vidt jeg ved, bedre end en stor del af middelklassen, bare på at køre en blog.

Vi bloggere modtager ret mange mails, hvor folk beder os om at skrive om deres produkt – helt gratis, eller måske i bytte for produktet. Det er et tydeligt tegn på, at de ikke har forstået branchen. Jeg ved godt, at det lyder enormt arrogant. Men det svarer egentlig til at skrive til en avis, om man må få en gratis annonce i deres avis.

En blog er en business. I hvert fald for nogen! For mig og mange andre er det jo klart mest bare en hobby, men det er altså også en slags ”forretning”. Bloggere ved hvad deres markedsføring er værd, og de kræver den også. Ligesom alle andre mennesker også kræver den løn som de mener, at deres arbejdskraft er værd.

Der er også mange som siger, at de ikke kan tage mig lige så ”seriøst”, fordi jeg har en blog.  Det synes jeg er virkelig underligt, og enormt snobbet! Man ville jo aldrig sige til en frisør, tømrer eller lignende, at man ikke kunne tage deres politiske standpunkter og udmeldelser lige så seriøst, grundet deres erhverv.

Det er jo egentlig også lidt underligt. Du må gerne være politisk aktiv, og have en instagramprofil fyldt med selfies og bikinibilleder, men du må ikke have en blog hvor du skriver om stort og små – så kan du ikke blive taget seriøst.

Der er enormt mange fordomme om blogging. Men jeg tror lige så godt, at folk kan begynde at vænne sig til det. For blogging er kommet for at blive, og jeg vil gerne vædde på, at markedet kun bliver større og større!

   

6 kommentarer

 • S

  Jeg er dybt uenig, Danmarks mest udskældte job er folkeskole lærere. De forventes at yde bedre indsats end hidtil for ringere vilkår end før, kun for at svines til at politikerne, forældrene og mødes af disrespekt af eleverne. Bloggere har det ikke svært, kom over det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Freja Fokdal

   Sofie: Har jeg noget sted sagt, at bloggere har det svært? For tro mig – det har de ikke. Jeg er helt enig i, at lærere ikke altid bliver behandlet godt, og at deres kår ikke altid er gode. Men det ændrer jo ikke på, at der OGSÅ er mange som ser ned på bloggere.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • S

   Det kan godt være, der er mange der ser ned på og det diskrediterer jeg heller ikke! Men med en titel som “Danmarks MEST udskældte job” virker det ret meget som ynk og selvom det er et udskældt job, er det sgu langt fra det mest udskælte. Bloggere har fangirls, det har lærere eller tandlæger osv ikke lige freeem.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Freja Fokdal

   Jeg vil bestemt ikke klynke – der er intet at klynke over. Men jeg synes nu, at der er en forskel. Selvom lærere ikke får den anerkendelse som de fortjener, så er der stadig en kollektiv respekt for lærerfaget. Folk synes generelt, at bloggere er spader (på trods af, at folk læser blogs). Dette indlæg er bestemt ikke skrevet for at tale ned om nogen fag, blot for at forklare lidt mere om bloggerverden.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sophie

  Helt enig. Mange har travlt med at sige at de er selvhøjtidelig, selvoptagede, og overfladiske,(er ikke selv blogger), men mens alle de andre siger det griner bloggerne hele vejen til banken. Folk må bare erkende at det altså er ved at blive en forretningsvej også i forhold til marketing og reklame.

  Elsker forresten din blog Freja, det er spændende at komme ind og læse dine holdninger til forskellige ting og politk, og selvfølgelig også alt det andet indhold du har

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Næste indlæg

En instagramprofil du bare MÅ følge! #2