Det gamle røvhul på rustur

Modebranchen pisser på deres ansvar

Når modebranchen møder kritik af deres valg om, udelukkende at benytte sig af tynde modeller, giver de oftest et svar alla ’’Det er sådan branchen er’’. Det er som om, at modebranchen glemmer, at branchen er hvad de gør den til. Det er dem som skaber kropidealet, og det er derfor også dem som har magten til at ændre det.

Jeg synes, at man har ladet modebranchen slippe for let. Unge piger verden over har enorme selvværdsproblemer. Alt for mange unge piger, er trætte af deres krop og hvordan de ser ud. Det er, blandt andet, modebranchens skyld, og det synes jeg, at de bør tage ansvar for.

Jeg er ikke ude på at kritisere tynde piger. Tynde piger kan være enormt smukke – men det kan alle andre piger også være! Jeg siger ej heller, at tynde piger ikke hører til på et podie, det gør de bestemt. Men modebranchen bør tage deres ansvar som opinionsledere meget alvorligt, og begynde at skabe et mere nuanceret billede af, hvad en flot krop er.

I Frankrig vil man ved lov sætte en nedre grænse for, hvor lav en BMI modeller må have. Jeg tror ikke nødvendigvis, at lovgivning er den bedste vej at gå. Jeg tror, at det er modebranchen som er nødt til at åbne øjnene og se, hvad det er de gør ved nutidens kropsideal og unge pigers selvværd. Jeg tror ikke blot, at vi skal skifte de absolut tyndeste modeller ud, jeg tror, at vi skal skifte halvdelen af alle modeller ud, og erstatte dem med folk i alle størrelser. Der er intet galt i at være tynd – men der er heller ikke noget galt med ikke at være det.

Der er ikke noget som ’’bare er’’. Branchen er som I har skabt den, og det er også jer som kan ændre den.

Følg mig på Bloglovin | Facebook | Instagram | Snapchat: Frejafokdal

2 kommentarer

 • Vinny C.

  Jeg er helt enig med dig. Modebranchen er ikke en dans på roser for selv modellerne har problemer med selvtilliden, hvis de ikke bliver valgt til et projekt og modebranchen vil jo gerne have pigerne til at være så tynde som muligt, hvilket er det der gør det til så stort et problem for så føler de mere kraftige piger at de bliver nødt til at følge med, ellers er de ikke attraktive nok. Det er så ærgerligt for alle er smukke på hver deres måde. Selv dem der er en smule kraftige. De er jo utroligt smukke alle sammen, men får bare et forkert syn på hvordan man burde se ud. Jeg synes helt sikkert også at man burde gøre sådan at alle er velkomne i den branche, for det er jo det der kan vise at man ikke behøver at ligne en model for at være smuk.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Freja Fokdal

   Helt enig, Vinny. Tak for din kommentar!! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Det gamle røvhul på rustur