Svar på Q&A

Sådan får du et godt snit i gymnasiet

1

Nu er det snart forår, og det betyder, at en masse nye studenter snart udklækkes. Jeg blev student sidste år, heldigvis med et rigtig godt snit. Det snit har jeg været utrolig taknemmelig for, da det betyder, at jeg har haft enormt meget valgfrihed i forhold til hvad jeg gerne vil læse, at jeg ikke har skulle bekymre mig om hvorvidt jeg kom ind eller ej, og at jeg ikke har skulle rode rundt med kvote 2-ansøgninger.

Jeg vil virkelig på det kraftigste anbefale alle landets gymnasieelever at gøre alt hvad der står i deres magt, for at få et godt snit. I kommer til at ærgre jer ad helvede til, hvis I kommer ud med et snit, som I ikke kan bruge til en skid! Et dårligt snit fra gymnasiet, kan jo betyde, at man ikke kommer til at lave det resten af livet, som man har aller mest lyst til!

Det her kommer til at virke ret arrogant. Men jeg har virkelig ikke lavet særlig meget i gymnasiet. Jeg er bare heldig, at jeg er født med hovedet ret godt skruet på. Så jeg festede og spillede tetris det meste af gymnasietiden.

Men. Det er ikke alle der kommer så let igennem det. Det ville også være ret skandaløst, hvis det var. Det er begrænset, hvor meget 3.G’erne kan nå at gøre ved deres snit nu. Men jeg kommer alligevel med et par gode råd til, hvordan man måske kan få påvirket sine karakterer en lille smule her på målstregen, eller bare generelt.

1. Dine lærere ved godt, at du er på Facebook. De er ikke idioter. Hvis du er typen der ikke siger så meget, tror jeg godt, at det kan have effekt på dine karakterer. Så drop Facebook, og sid bare og lyt, nik og tag noter. Så kan det godt være, at du ikke siger vildt meget, men så virker du i det mindste engageret.

2. Hvis du virkelig ikke kan lægge Facebook fra dig, så er det et stort plus hvis du kan skrive blindskrift. Så kan du sidde og skrive med folk på Facebook, mens du så kigger på læreren og nikker. Så ligner du nemlig en der tager noter.

3. Tal for søren! Det har altid været mig en gåde, hvorfor så mange gymnasieelever er så skide stille. Du skal ikke være så bange for, om det du siger er forkert. Bare tal! (selvfølgelig ikke bare fuldstændig uhæmmet). Men alt andet lige, er det bedre at sige noget forkert, end slet ikke at sige noget. Jeg kunne se i min gymnasieklasse, at dem som ofte sagde noget, hvor meget af det var forkert, de fik højere karakterer end dem der slet ikke sagde noget. Så åben munden!!

4. Brug alt eksamenstiden til skriftlige eksamener! Seriøst.. Det er det der har trukket mit snit ned! Når jeg er til skriftlige eksamener, så går jeg efter to timer, selvom man må være der i seks. Totalt retarderet. Når du føler, at du er færdig – så bliv siddende. Læs det igennem en milliard gange, og bliv ved med at kigge på om der er noget du kan gøre bedre! Også selvom du keder dig – du vil ikke fortryde det.

5. Drop noterne, med mindre du er typen der lærer af at tage noter. Jeg har aldrig forstået hvorfor folk bruger så meget energi på at tage noter. Selv har jeg aldrig nogensinde brugt noter til noget som helst. Jeg skriver også blindskrift, og kan lynhurtigt bare kopiere det der står på tavlen eller transkribere det læreren siger, uden egentlig at tænke over, hvad jeg skriver. Så jeg lærer ikke en skid af det, jeg mister bare fokus. Hvis du også har det sådan, så drop de der noter og lyt efter i stedet!

6. Hvis du har læst, så udnyt det! Let’s me honest. Det er ikke alle der får læst – i hvertfald ikke til hver time. Så når du har læst, så skal du udnytte det! Når du siger noget i timen, så referer til det du har læst. Så virker du som om, at du virkelig har styr på dit stof – og så ved de, at du har læst på lektien.

7. Lad nu vær med at gå i byen om torsdagen. Lidt dobbelmoralsk, når jeg selv gjorde det hver eneste uge. Men fact er bare, at du virker sygt useriøs, hvis du sidder og lugter af værtshus i dine joggedrenge hver fredag (ligesom jeg gjorde). Du skal i hvertfald være ret dygtig ellers, for at kunne pull it of. Fyr den af i weekenden i stedet!

8. Få alt den hjælp du kan! En ting som jeg har været alt for dårlig til! Få hjælp af folk du kender, eksempelvis dine forældre. I sær hvis du har 24-timers eksamener, så få alt den hjælp du kan! Min afsluttende eksamen var en 24-timers eksamen i Samtidshistorie, hvor jeg trak anden verdenskrig. Jeg tog hjem til min far, og diskuterede lidt frem og tilbage. Det gav mig enormt meget!

9. En af de ting jeg virkelig tror, har været med til at give mig det snit jeg har er, at jeg altid har været god til at sætte ting i et større samfundsperspektiv. Læs nyheder, følg med i hvad der sker i dansk politik. Det kan du bruge i alle fag (stort set). I historie kan du eksempelvis perspektivere historiske begivenheder til nutiden. Det viser, at du har stort overskud.

10. Bliv venner med dine klassekammarater! (Mest et råd til nye gymnasieelever – hvis du sidder i 3.G og endnu ikke er venner med dine klassekammerater… Ja så ser det lidt sort ud for dig). Da jeg startede i gymnasiet tænkte jeg faktisk, at jeg ikke havde brug for venner – at jeg kun var der for at lære. Det er ikke den bedste indstilling. For du skal bruge enormt meget tid med dine klassekammerater. Bliv gode venner med dem. Både fordi, at du vil have det meget bedre i skolen, hvilket også gør dig mere motiveret. Men også fordi, at du nok skal lave en masse gruppearbejde, og der er det bare smart at være gode venner.

2

2 kommentarer

  • S

    Jeg kom ud med et snit på 5,5. Jeg er langt fra uintelligent, men jeg får bare altid enten top karakterer eller bundkarakterer. Jeg har vitterligt aldrig fået 4 og 7 taller, jeg gør intet halvt 😀 Jeg ownede alle de humaniora og kulturbetonede fag, mens jeg aldrig rigtig bestod matematik, biologi osv. Jeg forstår bare ikke logiske fag, hvor man ikke kan snakke sig ud af det og argumentere for sin sag eller analyserer sig frem til flere forskellige sandheder. Det viste sig også at være fuldstændig lige meget for mig, for jeg kom ind på drømmestudiet alligevel og når først man er inde giver folk altså ikke en flyvende fuck for om man er kvote 1’er eller kvote 2’er 🙂 Det er ikke for at sige, man ikke skal gøre sit bedste. For det skal man. Man skal også bare acceptere, at man ikke kan blive dygtigere end så og at samfundet har masser af forskelligt arbejde at byde på til forskellige kompetencer.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Svar på Q&A