Når man bare ikke gider træning

Hvordan tjener bloggere penge?

IMG_6558Det skal absolut ikke være nogen hemmelighed, at mange bloggere tjener penge på at blogge. Inklusiv mig. Dog ikke så meget. For min position i blogverden, svarer nogenlunde til deltagerne i Bikini Islands position i Reality Verden – nobody knows, nobody cares.

I dette indlæg vil jeg fortælle lidt om, hvordan man primært tjener penge som blogger, og hvordan jeg generelt har det med det.

Overordnet er der tre måder, hvorpå vi tjener penge.

1. Bannerreklamer

Den første måde giver nok ret meget sig selv. Men de reklamer I ser på bloggen, er nogen som jeg naturligvis får betaling for, alt efter hvor mange visninger jeg har på siden. Hvilke annoncer I ser, har jeg ikke kontrol over. Det er noget som Bloggersdelight forhandler igennem.

2. Affiliatelinks

Den anden måde er affiliatelinks. Affiliatelinks fungerer således, at jeg linker til noget tøj el., som Bloggersdelight har et affiliatesamarbejde med, og så får jeg en procentdel af salget, såfremt nogle af mine læsere benytter sig af linket, og køber noget på den pågældende side. Hver gang jeg benytter mig af affiliatelinks, står det noteret i indlægget.

3. Sponsorerede indlæg

Den sidste metode, og i hvertfald min primære indtægtskilde, er sponsorerede indlæg. Her betaler en virksomhed en sum penge for, at man skriver et eller flere blogindlæg (+ eventuelt instagrambillede) om deres produkt, virksomhed el. Man er FULDSTÆNDIG selv herre over, hvad man skriver i indlægget – der skal bare være fokus på produktet. Hver gang, at jeg laver sponsorerede indlæg står det noteret i indlægget.

Er det så okay at være en levende reklamesøjle?

Personligt synes jeg KUN, at det er fair, at bloggere tjener penge på deres arbejde. Jeg vil aldrig nogensinde påstå, at det er hårdt at være blogger. For man er fandme en spade, hvis man tror, at det at rende rundt til events, skrive om sit liv og modtage gratis ting er hårdt. Men det er et arbejde som så meget andet. Selvom jeg holder enormt meget af det, så er det også en tidsrøver. Som blogger skaber man en værdi, både for ens læsere, men også for virksomheder, da man når ud til enormt mange mennesker. Derfor er det da helt naturligt, at man som blogger også kræver det af virksomheder, som man er værd.

Jeg kan godt forstå, hvorfor nogle er skeptiske overfor sponsoreret indhold. Man kan som blogger hurtigt miste sin troværdighed, hvis ens blog er fuldstændig overrendt af sponsorerede indlæg. Sådan synes jeg heller ikke, at det bør være. Men hvis man får tilbudt et samarbejde, som man kan stå inde for, så kan jeg på ingen måde se, hvad der skulle være galt i det.

Jeg har ikke lavet mange sponsorerede indlæg, men dem jeg har lavet, har jeg kunne stå inde for. Jeg har kun samarbejdet med virksomheder jeg kender, og hvor jeg enten på forhånd har vidst at produktet var godt, eller som minimum har undersøgt det, inden jeg skrev indlægget. Jeg har en enkelt gang sagt ja til et samarbejde, selvom jeg faktisk ikke syntes, at betalingen var god nok – men simpelthen fordi at jeg syntes, at det var et rigtig godt produkt, som jeg gerne ville udbrede.

Jeg ved, at der er mange der tror, at man som blogger bare får alle mulige ting. Det er som sådan også rigtigt nok – i hvertfald de største bloggere. De får kastet ting i hovedet hele tiden. Det er selvfølgelig et privilegie! Det er der ingen tvivl om. Men man skal huske på, at bloggere skal betale skat af de ting vi modtager. Så vi kan ikke bare rend rundt og få lige hvad vi peger på. Den kan i hvertfald i sidste ende gå hen og blive en stor underskudsforretning.

Jeg håber, at det her indlæg har givet jer et bedre indblik i, hvordan ”blogverden” fungerer. Jeg ønsker at der skal være 100% gennemsigtighed her på bloggen. I skal aldrig være i tvivl om, hvorvidt jeg mener det jeg skriver eller ej. I må endelig skrive, hvis i har nogen spørgsmål!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når man bare ikke gider træning