Stangbacardi med NYX

Ville du give muggen mad til fattige børn?

På vej hjem fra studiet i dag, hørte jeg ”Mads og Monopolet” fra i lørdags. Her var der et dilemma, med et kærestepar som havde rejst rundt i Afrika. På en togtur, var der gået mug i et brød de havde med, og her opstod dilemmaet. Line ville smide brødet ud da der var gået mug i det, og hun mente, at hvis det ikke var godt nok til Line og Søren, så var det heller ikke godt nok til andre. Søren mente, at de burde give brødet til sultne børn. Hellere et muggent brød, end ingen mad.

Monopolet var generelt helt klart mest enige med Søren. De mente, at muggen ikke gjorde den store forskel og at de burde have givet brødet til børnene.

Jeg synes, at det er en virkelig interessant diskussion, og monopolets svar kom faktisk ret meget bag på mig. Mug og skimmelsvamp er enormt sundhedsskadeligt. Bare at skære det væk, er ikke godt nok. Skimmelsvamp danner giftstoffer, kaldet mykotoksiner, som er sundhedsskadelige for mennesker.

Mange af mykotoksinerne undertrykker immunforsvaret, så man bliver åben for andre infektioner. Det vil altså sige, at Line og Søren ved at give dette brød til børnene, ville kunne forudsagde, at de bliver enormt syge. De bor højest sandsynligt ikke i de mest sterile omgivelser, og er i forvejen meget udsatte for sygdomme. Ved at nedbryde deres immunforsvar yderligere, vil deres situation kun forværres.

Umiddelbart ville jeg jo sige – hellere være sulten, end syg. Jeg tror faktisk ikke, at jeg ville turde give dem muggent brød. Hvis et lille afrikansk barn døde af en virus, fordi jeg havde været med til at forværre deres immunforsvar, så ville jeg simpelthen ikke kunne leve med mig selv.

Følg mig på Bloglovin | Facebook | Instagram | Snapchat: Frejafokdal

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Stangbacardi med NYX