I uge 15...

Hvis jeg ikke var politisk aktiv, hvad var jeg så?

IMG_7006

Jeg har nogle gange tænkt over, hvor livet mon havde bragt mig hen, hvis jeg ikke på valgnatten for snart fem år siden, havde indsendt en indmeldingsblanket til Radikal Ungdom. Hvis jeg ikke den efterårsaften i September, havde taget til møde i min lokalafdeling i Lyngby. Hvis jeg ikke var vendt tilbage, på trods af, at jeg til mit første møde sad alene kvinde med femten mænd, som klart den yngste.

Radikal Ungdom og ungdomspolitik generelt, har haft en enormt stor indflydelse på min personlighed,  min vennekreds, mit syn på livet og meget mere. Jeg tror, at jeg havde haft et markant anderledes liv og generelt været en anderledes person, havde det ikke været for ungdomspolitik.

Der er ingen tvivl om, at jeg har udviklet mange af mine holdninger i Radikal Ungdom. Man præges jo af de mennesker man omgåes med, og der var mange ting, som jeg ikke havde taget stilling til, da jeg startede i RU to uger efter jeg var fyldt femten. Så havde det ikke været for Radikal Ungdom, tror jeg, at mine holdninger havde bevæget sig i en anden – måske lidt mere blå retning.

Ungdomspolitik har også modnet mig markant. Fra jeg var femten år gammel, havde jeg jo venner som var over ti år ældre end jeg selv. Det er de færreste som går til kandidatfester som sekstenårig, og 30 års fødselsdage som attenårig. Men det gjorde jeg! Det har været medvirkende til, at jeg i en periode havde det svært med at omgås mine jævnaldrene, men det synes jeg nu faktisk, at jeg er kommet ret godt efter.

Ungdomspolitik har også givet mig mit livs vildeste fester i en ret ung alder. Jeg tror det er de aller færreste som fester så vildt, så ungt, som man gør i visse ungdomspartier. Det tror jeg også er det der har haft indflydelse på, at jeg ikke rigtig har nogen interesse i at gå i byen. Der er ikke rigtig noget på festfronten, som jeg mangler at opleve. Så nu kan jeg bare godt lide at drikke øl med mine venner og danse grimt til Lars Lilholt.

Det er også vildt at tænke på alle de mennesker jeg ikke havde mødt. De fleste af mine venner er jo fra ungdomspolitik – det kan jeg ikke komme udenom. De eneste venner jeg har uden for ungdomspolitik er mine gymnasieveninder. Jeg havde jo nok bare haft flere venner fra gymnasiet, fester, sport eller andre steder, hvor folk møder mennesker. Men jeg kan nu alligevel ikke forestille mig et liv uden alle de venner jeg har fået gennem ungdomspolitik. Selv min kæreste, som ikke er politisk aktiv, men egentlig bare medlem af et ungdomsparti, havde jeg ikke mødte, havde det ikke været for fællesbekendte i Konservativ Ungdom.

Radikal Ungdom har selvfølgelig fjernet fokus fra min uddannelse, både da det hed folkeskole, gymnasium og nu videregående studie. Men det har samtidig også givet mig kompetencer og viden, som jeg aldrig kunne have erhvervet mig andet steds.

Jeg er evigt taknemmelig for, at jeg endte i ungdomspolitik <3

Følg mig på Bloglovin | Facebook | Instagram | Snapchat: Frejafokdal

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

I uge 15...