Bryn for begyndere og øvede

Sund lasagne med søde kartofler og hytteost

IMG_7166

I går havde jeg lyst til at eksperimentere lidt. Derfor lavede jeg denne lasagne med søde kartofler i stedet for lasagneplader, og hytteost i stedet for bechamelsauce. Jeg er en kæmpe sucker for lasagne, men det er jo desværre ikke den aller sundeste spise. Så jeg kunne godt tænke mig at finde et sundt alternativ. Man kan selvfølgelig også lave dem med squash – hvilket også er super lækkert. Men jeg ville gerne prøve noget andet.

Opskrift (til 3-4 personer)

Det skal du bruge

700 gram søde kartofler

750 gram hytteost med 1,5% fedt

700 gram hakket oksekød

2 dåser hakkede tomater

1 dåse tomatpuré

1 løg

salt, peber og eventuelt andet krydderi

Sådan gør du

1. Hak løget og steg det i en gryd med det hakkede okskekød. Krydr med salt og peber og eventuelt ekstra valgt krydderi. Tilsæt tomatpuré og til sidst hakkede tomater. Lad eventuelt simre.

2. Imens kødsovsen simrer skræller du de søde kartofler og skærer dem i tynde skiver.

3. Tag et fad, og læg skiftevis kød, hytteost, søde kartofler. Det er vigtigt, at du ikke starter med de søde kartofler, da de kan risikere at brænde sig fast på bunden.

Ønsker du lidt ekstra lækkert, kan du toppe lasagnen med revet mozeralla.

Lasagnen kan eventuelt serveres med en salat ved siden af.

IMG_7163 IMG_7173

Følg mig på Bloglovin | Facebook | Instagram | Snapchat: Frejafokdal

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bryn for begyndere og øvede