Opdatering af forårsgarderoben

Gæsteblogger // Derfor er jeg veganer

Skærmbillede 2016-04-18 kl. 21.00.50

Rigtig mange af mine familiemedlemmer lever vegansk. Jeg kommer også fra en rød hippiefamilie <3 (jaaa, den havde I nok ikke set komme). Jeg har faktisk boet sammen med min veganske onkel i et år, så jeg har fået en del vegansk mad. At leve vegansk er ikke noget for mig, men jeg har fuld respekt for dem, som vælger at leve sådan, og jeg forstår helt klart godt deres argumenter. I dag har jeg fået min søde kusine, Josephine Fokdal, til at skrive et lille indlæg om hvorfor hun blev veganer, og lidt om hendes madblog Healthiest Vegetarian – som I klart bør gå ind og tjekke ud.

Skærmbillede 2016-04-18 kl. 21.08.53

Josephine Fokdal

18 år, 2.G’er på Aurehøj Gymnasium.

Veganer og glad for musik og sundhed.

 

Hej, jeg hedder Josephine Fokdal og 18 år gammel. Jeg er nyligt blevet veganer efter 2 år som vegetar, og har bloggen Healthiest Vegetarian Tumblr og Instagram.

Jeg har altid elsket at lave mad, og elsker at stå i et køkken og lade mig inspirere af dagens madvarer. Efter jeg blev vegetar for ca. to år siden, begyndte jeg at gå meget op i hvad jeg spiste, for at få alt hvad min krop behøvede. En af grundende til, at jeg blev vegetar var, at kød og fisk ikke tiltalte mig, og jeg syntes ikke, at min krop behøvede det. En anden ting, som primært var det der udløste min vegetarisme, var at jeg på min efterskole stod over for en udfordring, hvor vi skulle slå nogle høner ihjel. Mine venner fra skolen gjorde det uden at tvivle, hvorimod jeg absolut ikke kunne få mig selv til hverken at gøre det eller kigge på. Derfor sagde jeg til mig selv, at hvis jeg ikke selv kan slå et dyr ihjel, kan jeg ikke stå inde for at spise det. Efter jeg startede som vegetar gik jeg ekstra amok i køkkenet, og fik stor fokus på min mad.

Jeg begyndte at lave mine egne opskrifter, ved at eksperimentere og disse ville jeg gerne dele med andre, og derfor startede jeg min egen madblog.

I hele min barndom har jeg også taget rigtig mange billeder, og jeg gik ingen steder uden mit kamera. Kombinationen af min madglæde og kærlighed til fotografering var grundlaget for, at jeg startede min blog.

Jeg er selvfølgelig meget inspireret af alverdens madbloggere, og alt det utrolig lækre mad og flotte billeder de formår at tage.

Sundhed betyder også meget for mig, og i stigende grad efter jeg begyndte at sætte fokus på min mad. Jeg spiser ikke meget sukker, hurtige kulhydrater eller andet min krop ikke har brug for, og jeg træner meget. Det bærer min blog selvfølgelig præg af, da min kost er planlagt efter min træning og fysiske form. Alle desserterne er lavet med naturlige sødemidler, som æblemos eller dadler og jeg eksperimentere meget med brownies af sorte bønner og cookie dough af kikærter.

Nu er jeg blevet veganer, og undgår derfor al animalsk i min mad. Min overgang fra vegetarisk til vegansk kost skete fordi, at min krop ikke var så glad for mejeriprodukter, så derfor følte jeg ikke, at det er nødvendigt for mig at spise animalsk. Skiftet er også sket efter, at jeg har fået udvidet min viden omkring mejeriproduktion, og den måde dyrene bliver behandlet på i industrien.

Jeg håber, at jeg kan vise folk, at vegansk mad ikke behøver at være kedeligt, men faktisk kan være utrolig lækkert, og at jeg kan inspirere nogen til at vælge det animalske fra en gang i mellem.

Når man er veganer er der ekstra mange ting man skal tænke på, som f.eks. om kroppen får alt den behøver af proteiner og vitaminer, som B12 vitaminet der er et vitamin man kun får i animalske produkter, så det skal derfor tages som kosttilskud. En anden vigtig ting ved vegansk kost er, at man skal tænke på, hvad man kan og ikke kan spise, da der i dag rigtig mange madvarer hvor det animalske er kamufleret ind, som f.eks. gelatinen i vingummi. Det kan også være svært, som veganer, at tage ud og spise hos andre, da en vegansk kost ikke er det man hyppigst uanmeldt udsættes for. Derfor sørger jeg altid for at tage min egen mad eller sideret med, så jeg er sikker på, at der er noget jeg kan spise.

Når jeg fortæller nogen, at jeg er veganer, får jeg altid mistroiske spørgsmål som: ”Hvor får du så dine proteiner fra?” og ”Får du alt hvad din krop skal bruge?” osv. Jeg har indtrykket af at folk, som ikke selv har prøvet det, generelt er ret skeptiske over for den veganske verden. Jeg prøver overhoved ikke at omvende verden til at blive komplet vegansk, det jeg prøver på er, at vise folk, at vegansk mad kan være lækkert og at det at vælge de animalske produkter fra en gang imellem til fordel for et lækkert alternativ, ikke er en unaturlig ting at gøre.

min blog ligger alle mine opskrifter under billederne, hvis man har lyst til at læse om hvordan jeg har lavet retten.

Jeg håber i vil kigge forbi, og forhåbentligvis at i kan lide det i ser.

Skærmbillede 2016-04-18 kl. 21.01.23

Alle madbillederne stammer fra Josephines instagram.

Følg mig på Bloglovin | Facebook | Instagram | Snapchat: Frejafokdal

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Opdatering af forårsgarderoben