Ingefærshots

Boller med banan,spelt og skyr

IMG_7224Forleden fandt jeg et par bananer i køleskabet. De skulle selvfølgelig ikke gå til spilde, og derfor valgte jeg at lave et par lækre boller med spelt, banan og skyr. Et par rigtig radikale boller 😉 Den opskrift skal i naturligvis ikke snydes for.

Opskrift (til ca. 8 boller)

Det skal du bruge

ca. 0,5 l vand

25 gram gær

ca. 400 gram fuldkornsspeltmel

2 moste bananer

3 spsk. neutralt skyr

1 spsk. sesamfrø

1 tsk. salt

Sådan gør du 

Hæld vand i en skål, og tilsæt gær. Lad gæren opløse sig.

Tilsæt de resterende ingredienser til blandingen (undtagen sesamfrø)

Hæld eventuelt ekstra mel i. Men blandingen skal ikke være ”tør” og mulig at ælte. Det er meningen at den skal være ”smattet”.

Lad dejen hæve i en halv time.

Tænd ovnen på 180 grader.

Tag en bageplade med bagepapir i, og læg dejen i små ”klatter” med en ske på bagepapiret.

Drys dem med sesamfrø

Bag dem i ovnen i ca. 12 minutter.

Følg mig på Bloglovin | Facebook | Instagram | Snapchat: Frejafokdal

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ingefærshots