Ting der seriøst skal stoppe #2

Hvor går grænsen for de religiøse hensyn?

Tidligere i dag kom historien frem om VUC i Lyngby, som har forbudt kvinder at bære niqab i undervisningen, og dermed bedt 6 kvinder om at følge undervisningen hjemmefra eller droppe ud. Til dem som ikke ved det, er niqab en beklædningsgenstand som få muslimske piger bærer, som er et slør foran ansigtet.

Jeg har været lidt i tvivl i gennem dagen, og er det faktisk stadig. Og jeg synes det er vigtigt, at man ikke forsimpler komplicerede sager – som jeg faktisk synes, at dette er.

For som udgangspunkt bør en uddannelsesinstitution have ret til at bestemme, at visse beklædningsgenstande ikke må bæres til undervisningen. Eksempelvis er der mange undervisere som ikke vil se deres elever have hue eller kasket på indendørs, da det er uhøfligt. Vi ser heller ikke nogen sidde med en elefanthue indenfor, da det både er underligt og uhyggeligt.

Men jeg synes også, at man skal tage et religiøst hensyn. Jeg synes, at en muslimsk kvinde bør have ret til at bære tørklæde, og at en jødisk mand har ret til at bære kalot. Men personligt synes jeg, at en niqab er et skridt for langt.

For at være helt ærlig, så synes jeg at det er uhyggeligt når folk er fuldstændig tildækkede, så jeg ikke engang kan se deres ansigt. Hvis jeg ikke kan se deres humør, eller deres reaktion på ting. Derfor kan jeg også godt forstå de undervisere, som ikke har lyst til at undervise elever, hvis ansigt de ikke kan se. Det kan også være problematisk i forhold til karaktergivning, hvis man er i tvivl om hvem der er hvem.

Det problem jeg ser i dette forbud er, at det kan have store konsekvenser for disse kvinder. Nogle kvinder, går tildækket af deres egen vilje, nogen bliver desværre tvunget. De kvinder som måske er tvunget til at bære niqab, og så ikke må bære den i sin skole, vil være nødsaget til at droppe ud af sit studie. Det synes jeg er enormt ærgerligt, og vil kun forværre disse kvinders situation, og gøre dem enormt afhængige af deres mænd.

Heldigvis har VUC i Lyngby jo tilbudt disse kvinder at følge undervisningen hjemmefra, hvilket er enormt positivt. Hvis andre uddannelsesinstitutioner lader sig inspirere af dette forslag, vil jeg klart opfordre til, at de ligeledes finder et alternativ til disse kvinder.

Følg mig på Bloglovin | Facebook | Instagram | Snapchat: Frejafokdal

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ting der seriøst skal stoppe #2