4 års venskab

9 ting ungdomspolitik har lært mig

ungdomspolitik

1. Alder betyder ikke en skid

I ungdomspolitik får du venner som er dobbelt så gamle dig, og venner som knap nok var født, da du drak din første breezer. Det lærer dig, at alder ikke betyder noget som helst. Hvis en person er sjov, intelligent og sød er det hamrende ligegyldigt, hvor gammel vedkommende er.

2. Du kan sagtens være en crazy partygirl og stadig få en karriere

Mange af nutidens politikere, har været nogle crazy festaber som unge. Så har jeg vidst ikke sagt for meget. Så der er ingen grund til at holde sig tilbage, du skal nok blive til noget en dag alligevel.

3. Venstreorienterede har som regel ikke nogen form for selvironi

Det er virkelig virkelig få venstreorienterede jeg har mødt, som har haft den mindste smule selvironi. Jokes omkring deres politiske overbevisning er et totalt no-go. De fleste højreorienterede er derimod sindsyg gode til det – og laver også gerne jokes om deres egen politiske overbevisning.

4. Du skal aldrig diskutere ligestilling med mindre du gerne vil ædes levende af en feminist

Kønspolitik får visse mennesker VIRKELIG op i det røde felt. Fornylig var jeg i debat med en pige som vitterligt lignte én der havde lyst til at slå mig ihjel. Be careful.

5. Det er ikke sundt for nogen at komme i Folketinget

Enhver der bliver valgt til Folketinget vil blive små-kendt, og dermed som regel også blive så umådeligt glad for sig selv.

6. Koncentrationen af freaks er størst på fløjene

Der er fyldt med freaks i ungdomspolitik. Vi er alle en smule freak, men nogen er mere freak end andre. Jo længere du kommer ind mod midten, jo færre freaks er der – yderpartierne tiltrækker freaks. DSU, RU og VU har færrest freaks – LAU, KU, DFU og SFU har flest.

7. Ungdomspolitik er totalt ligegyldigt

Meget paradoksalt, finder man ud af i ungdomspolitik, at det hele er ligegyldigt. Om i vedtager på et landsmøde om i er for eller i mod et eller andet ligegyldigt – er hamrende ligegyldigt. Alle er ligeglade, og det er moderpartiet også. Men det er god talentudvikling, og pisse gode fester.

8. Dine venner udenfor ungdomspolitik, lærer aldrig at forstå det

Dine venner vil forevigt synes, at du har en underlig fritidsinteresse. Prøv også at overveje hvor dumt det lyder: Vi leger, at vi er et parti. Så har vi en formand, og en hovedbestyrelse som sidder og bestemmer, hvad vi mener. Men vi kan ikke bestemme noget i virkeligheden. Og nå ja, så bruger jeg faktisk alt min tid på det! Det er fordi de ikke har oplevet festerne… Så giver det hele meget bedre mening.

9. Alle elsker at høre sig selv tale

Hvis man har været på et politisk landsmøde, er man ikke i tvivl om, at stort set alle mennesker elsker at høre sig selv tale. Størstedelen af dem der går på talerstolen, gør det egentlig primært bare for at promovere sig selv.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

4 års venskab