Sommer på Instagram

Gæsteblogger // Jeg går med peberspray

yas I dag er det min søde søde veninde, Yasmin, som er gæsteblogger (det er hende til venstre, mig til højre). Som i nok kan regne ud ved at se billedet, kender jeg hende fra gymnasiet, hvor vi gik i klasse sammen.

Yas er lidt mere højreorienteret end jeg er. Det har skabt nogle fantastiske diskussioner i løbet af vores gymnasietid, og jeg har elsket hver og én. I dag har hun skrevet lidt om, hvorfor hun går med peberspray – og så skal jeg lige minde jer om, at mine gæstebloggeres holdninger, ikke nødvendigvis er mine egne 🙂yas2

Yasmin Cecilie Confino

19 år, stud.ha(jur.) på CBS og liberal

INSTAGRAM

På trods af, hvor kontroversielt et emne dette er, er jeg meget åben omkring, at jeg går med peberspray – også selvom, at dette er ulovligt.

Jeg synes egentlig, at det er trist, at jeg bliver mere tryg af at have en peberspray på mig. Men det er nu engang sådan, at jeg har det. Jeg begriber ikke, at det er ulovligt (især for kvinder) at have en peberspray på sig. Jeg kan sagtens forstå, hvorfor man ikke bare må gå og sprøjte løs med peberspray, for det gør fandeme nas (Ja, jeg har prøvet den af derhjemme. Note to self: never do that again.).

Men jeg forstår ikke, hvorfor det ikke er lovligt at beskytte sig selv mod potentielle overgreb eller voldtægter. Særligt som kvinde er man i en meget sårbar situation, hvor det vil være de færreste kvinder, der har en jordisk chance for fysisk at kunne beskytte sig selv mod voldelige mænd, der fra naturens side bare ER stærkere end kvinder. Det er et faktum, og det kan ikke bestrides.

Det er jo lovligt at forsvare sig selv med deodorant eller hårspray, som også gør nas at få i øjnene (det kan alle piger skrive under på), så hvad er det lige der gør, at en peberspray er ulovlig?

Jeg bor selv i hovedstadsområdet, og det er jo absurd hvor mange overgreb der sker, hver evig eneste uge. Jeg ved, at min familie, der hovedsageligt består af mænd, er tryggere ved, at jeg færdes i byen med en peberspray i min taske. Mine brødre har aldrig haft behov for at udstyre sig med sådanne redskaber, jf. ovenstående tese om, at mænd er stærkere end kvinder.

Jeg har haft min peberspray i 4 år, og har aldrig haft brug for at benytte den, heldigvis, men tanken om, at jeg har den på mig altid, gør mig tryg. Det forsikrer mig om, at jeg har muligheden for at forsvare mig selv, hvis der skulle ske noget en dag.

Jeg synes derfor, at det er en rigtig fin diskussion at starte, og jeg synes ikke, at der burde være noget tabubelagt over det. Tværtimod, synes jeg, at vi skulle begynde at sætte spørgsmålstegn ved logikken i, at peberspray er ulovlige.

Følg mig på Bloglovin | Facebook | Instagram | Snapchat: Frejafokdal

1 kommentar

  • S

    Jeg forstår ikke peberspray, kan man ikke bare have en deodorant i tasken og call it quits? Det er da praktisk på en dag som i dag, og kan i værste tilfælde bruges til beskyttelse uden at have decideret funktion som “våben” 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sommer på Instagram