Paradise Hotel - mine tanker

Gæsteblogger // Alkohol har aldrig sagt mig noget – en beretning fra en afholdsmand

I dag er Jens Christian gæsteblogger. Han har skrevet et indlæg om, hvorfor han har valgt ikke at drikke alkohol, og hvordan det er at være afholdsmand i det fordrukne Danmark.

1

Jens Christian von Trier

23 år, jurastuderende, liberal og afholdsmand

 

”Drikker du ikke?”

”Næ…”

”Hvorfor ikke?”

Sådan lyder det ofte. Det er vel også et ganske normalt spørgsmål, for hvem drikker ikke i dagens Danmark? Det er ikke særlig normalt, at en helt normal ung kartoffeldansker ikke drikker. Efterfølgende spørgsmål kan så lyde således: ”Nå, ryger du så?” her menes der selvsagt hash. Næ, det gør jeg heller ikke.

Det er ikke fordi jeg er religiøs, alkohol har simpelthen bare aldrig sagt mig noget.

Jeg fandt tidligt ud af, at jeg ikke gad at drikke. Jeg smagte selvfølgelig på sagerne, men jeg fandt aldrig smagen særlig spændende, mere bare dårlig. Jeg skulle selvfølgelig også prøve at drikke – prøve at være fuld. Så kunne jeg nemlig også fortælle folk, at jeg havde prøvet det. Så der var et par måneder i slutningen af 9. Klasse, hvor jeg drak mig fuld i bajere et par gange. Da jeg blev beruset, så var det egentlig ikke meget sjovere, end at være ædru. Jovist, det sejlede lidt. Men jeg stank jo hurtigt af bodega, og det var ikke fordi jeg fik det meget bedre fysisk eller mentalt. Jeg blev bare i dårligt humør. Så jeg valgt at cutte det helt af ved slutningen af 9. Klasse.

Så startede jeg på gymnasiet, hvor druk var det vilde. Det var jo lige niveauet over folkeskolen, hvor man lige skulle i gang. Men igen, det sagde mig ingenting. Jeg kunne sagtens have det sjovt syntes jeg selv, men jeg mærkede også hurtigt, at hvis man ikke drak, så var man måske heller ikke den, som blev inviteret til alle festerne – for hvis man er ædru, så er det lidt mærkeligt. Mange røg også hash, da jeg startede på gymnasiet. Det var meget normalt at blive tilbudt et sug, men jeg takkede også pænt nej til det, og jeg har heller aldrig nogensinde tænkt mig at prøve.

Jeg har holdt den pæne linje som afholdsmand siden 9. Klasse, men jeg har dog ikke været nazi omkring det. Jeg er som regel åben for at smage alkohol, men jeg har måtte indse hver gang, at det vitterligt bare ikke har været noget for mig.

Men hvis jeg ikke drikker, hvordan kan jeg så have det sjovt?

Ja, godt spørgsmål. Jeg tager ikke særlig ofte i byen, da det egentlig ikke siger mig så meget. Det handler jo alligevel for det meste bare om, at man skal være stang bacardi og gerne prøve at score en man finder attraktiv. Såfremt jeg tager i byen, så er det udelukkende for at opleve en fed koncert, og hvis jeg skal på club, så bliver det sgu kun for at tanze, for dét er sjovt.

Jo ældre jeg bliver, jo mere kan jeg dog mærke, hvordan man bliver respekteret for sit valg. I gymnasiet var det jo ikke særlig swag at sige nej til alkohol, men nu får jeg faktisk tit et ”respekt”.

Så hvis man går og føler sig lidt presset til at drikke bajere hele tiden, så frygt ej, du er ikke alene. Der er masser fordele ved ikke at drikke. Man sparer virkelig mange penge, man tager ikke så meget på, man kan køre mere i bil og lugte mindre af bodega. Hvis man til gengæld elsker bajere, så drik hjertens gerne. Det skal jeg ikke bestemme. Mit valg var bare det rigtige for mig.

Læs om dengang jeg (Freja) ikke drak i halvanden måned HER.

Følg mig på Bloglovin | Facebook | Instagram | Snapchat: Frejafokdal

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Paradise Hotel - mine tanker