De mest behagelige bukser nogensinde

Menstruation er et tabu

IMG_7484

Mit Facebookfeed er i disse dage fyldt med menstruation. Hvis det var et tabu, er det det vidst ikke længere, for alle taler om det.

Jeg forstår ikke et klap af det der ”freebleeder”-gøgl. Det er jo både klamt og upraktisk.

Når det så er sagt, så synes jeg faktisk, at menstruation kan være et tabu. Men ”freebleeding” samt at smække et brugt menstruationsbind på en avisforside, er bare ikke måden at af-taburisere det på.

Menstruation er et tabu, fordi det stadig er noget som er skamfuldt at snakke om. I hvertfald for nogen – i sær teenagere.

Unge piger tør ikke sige til deres lærere, hvis de har ondt. Måske skammer de sig endda over at sige til deres venner, at de har fået menstruation.

Da jeg var yngre der forsøgte jeg altid at åbne et bind så stille som jeg overhoved kunne, når jeg sad på toilettet. For det var pinligt, hvis dem udenfor kunne HØRE, at jeg havde menstruation. Det er jo helt tåbeligt, men sådan tror jeg bare, at der er rigtig mange der har det.

Som alle andre kvinder, gemmer jeg også altid mit bind eller min tampon under trøjen eller i en lille taske, hvis jeg skal ud og skifte. Nogengange synes jeg faktisk, at det kan være svært at skjule, at man lige fikser en tampon op ad tasken. Men man har bare heller ikke lyst til at gå og flashe til alle, at man skal ud og skifte tampon.

Men hvorfor egentlig? Det er jo en ganske naturlig ting.

Freebleeding er pisse klamt. Og jeg har heller ikke lyst til at se på folks brugte bind og tamponer.

Jeg tror måden man kan af-taburiserer det på er, at man begynder at tale om det. Personligt taler jeg gerne højt om, når jeg har menstruationssmerter, eller andre menstruationsrelaterede ting. Det er min måde at bidrage til af-taburiseringen.

For hvis kvinder ikke taler om deres menstruation, så giver man de unge piger et indtryk af, at menstruation er noget man bør skjule og tie omkring. Og hvorfor skulle man ikke tale om noget af det aller mest naturlige i hele verden?

Følg mig på Bloglovin | Facebook | Instagram | Snapchat: Frejafokdal

3 kommentarer

 • Never would have thunk I would find this so inbsipensadle.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg klikkede på overskriften, fordi jeg troede at jeg ville skulle læse endnu et ekstrem-feminist-postulat om at menstruation er tabu, kvinders ret til at bløde uden at skjule det og lign. Jeg fik heldigvis ikke hvad jeg forventede!
  Gud, hvor er jeg glad for at læse, at der er andre der også synes at det der freebleeder-halløj er tosset, og at menstruation jo ikke er meget mere tabu, end hvad vi gør det til. I teenageårene, jo bevares, men der er alt jo tabu og katastrofe, hvis det afviger det mindste fra idealet (hvilket alt jo nærmest gør, så no wonder at der er så mange kriser i den alder). Som voksen synes jeg godt nok, at det er sjældent at jeg møder nogen som synes at menstruation er tabu, mænd som kvinder. Det er ikke det fedeste samtaleemne, bevares, men jeg synes nu heller ikke at det er noget der bliver fejet væk under gulvtæppet, så jeg forstår ærligt talt ikke behovet for at italesætte det yderligere.
  Det blev en lang smørre. Det beklager jeg. Ville egentlig bare sige, at det er fedt at der er andre som også stiller lidt spørgsmålstegn ved behovet for og metoden til at aftabuisere menstruation.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Freja Fokdal

   TroldensMor: Næ, blandt voksne er det egentlig relativt accepteret. Mine pointe er bare, at det er vigtigt at man ikke viser unge piger, at menstruation er noget ”forkert” 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

De mest behagelige bukser nogensinde