Sabbatår eller ej?

Vi jomfrushamer mere end vi slutshamer

Vi lever i et samfund, hvor man ikke må have en holdning til, om det er ulækkert at have haft tyve forskellige sexpartnere, eller knalde med hver anden person man møder på Tinder. For så er man slutshamer, og så modarbejder man den seksuelle frigørelse.

I bund og grund er jeg ligeglad med, hvor mange alle andre har været sammen med. For det har som sådan ikke ufatteligt meget med mig at gøre.

Men der, hvor filmen knækker for mig er, at det ikke er OK at synes det er lidt klamt at have haft tyve forskellige sexpartnere, når det er helt OK at synes det er underligt, når folk ikke har haft nogen.

Er man jomfru i en lidt høj alder, eller er man ikke ”med på den værste”, kan man hurtigt blive dømt ud som kedelig eller snerpet.

Jeg har veninder som først mistede deres mødom som 18-19-20-årige. Jeg har også veninder som stadig er jomfru. Alle taler om, hvornår de mon ”mister den”, og generelt tror jeg mange synes, at det er underligt.

For nogle år siden gjorde jeg også. I dag har jeg enormt meget respekt for folk, som venter til det rette tidspunkt og til den rette person, og som ikke lader sig presse af andres forventninger.

Det kan jeg huske, at jeg selv gjorde. I alle kredse jeg var i, legede vi en masse jeg-har-aldrig og andre druklege, som afslørede hvilke seksuelle eskapader man har gjort sig. Det er en skide sjov leg, og jeg kan stadig rigtig godt lide den. Men den er også med til at presse én til at miste sin mødom så hurtigt som muligt samt have et bramfrit forhold til sex, så man ikke er dén der sidder, og ikke har prøvet noget som helst.

Nej, man bør ikke slutshame. Folk skal have lov til at udleve det sexliv, som de ønsker. Nogen ønsker ikke at have sex før de er ældre, nogen har måske kun få sexpartnere gennem livet. Hvis man ikke må shame dem som har et bramfrit sexliv, så må man heller ikke shame dem, som ikke har.

Følg mig på Bloglovin | Facebook | Instagram | Snapchat: Frejafokdal

4 kommentarer

 • E

  Jeg er selv 21 og jomfru.
  Jeg kan virkelig mærke presset fra samfundet. Jeg har prøvet at fortælle det til nogle, og så ændrer folk virkelig syn på mig og mit liv, og de synes egentligt jeg er yderst underlig…
  Det er bare ikke i orden, at man skal have det dårligt med sig selv fordi man ikke har haft sex endnu.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Freja Fokdal

   E: Tusind tak for din kommentar Emma <3 Du er sgu sej!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helene

  Vild fedt indlæg, har det på samme måde, det er mærkeligt hvis man ikke har haft sex, men helt normalt hvis har haft sex i en aldrer af 14 år.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sabbatår eller ej?