Tror Liberal Alliance at folk er dumme?

Må bloggere ikke kritisere hinanden?

Skærmbillede 2016-06-22 kl. 16.06.02Jeg ved ikke lige hvad der sker for timerne på de kommentarer der. Kommentarerne er selvfølgelig fra efter indlægget blev slået op…

I går lavede Anna Due et blogindlæg, som udadtil så ud til, at hun var blevet gravid. Jeg var naturligvis nysgerrig, og klikkede ind. Men så var indlægget faktisk bare en ”prank”, hvor hun skrev at hun ”var begyndt at sælge positive graviditetstests”….. I min optik er det overhoved ikke sjovt, bare en måde at få folk til at klikke ind, så hun kan få nogle bannerpenge.

Jeg kommenterede det, da jeg er røvtræt af clickbait. Det var Anna Due ikke glad for og skrev at i og med, at jeg også er blogger, så skal jeg bare passe mig selv…

Hvorfor i al verden skal jeg det? Netop fordi, at jeg også er blogger, skal ja da netop ikke passe mig selv. Anna Due og andre bloggeres clickbait går da ud over mig. Hun ligger ofte i toppen af Bloggersdelights toplister, fordi hun konstant skriver overskrifter, som ikke hænger sammen med indholdet. Toplister som jeg og alle mulige andre kunne have ligget på i stedet.

Andre bloggeres handlinger, smitter naturligvis også af på mig. Hvis en blogger laver clickbait, lyver, laver falsk reklame for et produkt el., så får bloggere generelt et dårligt ry, og det går også udover mig.

Så jeg er sgu i min gode ret til at blande mig.

Der er generelt en berøringsangst i blogverden for at give hinanden kritik. Jeg er helt enig i, at man skal tale pænt til og om hinanden. Men hvad i al verden er der galt med at stille sig kritisk overfor andre menneskers arbejde?

Theresa og jeg snakkede om det. For det er en tendens vi begge to ikke forstår. Vi snakkede om, at det nok er fordi, at vi begge er vant til ungdomspolitik. I ungdomspolitik er man ikke bleg for at HØVLE hinanden ned, hvis man synes at nogen har lavet en dårlig kampagne, et for tyndt læserbrev el.

Og så er der i øvrigt altid god stemning bagefter. I Ungdomspolitik kan vi høvle hinandens ting ned på nettet, og så drikke en øl og hygge os næste gang vi ses – no hard feelings. I bloggerverden virker det som om, at man bitcher over den mindste smule kritik.

Af og til kan tonen godt være lidt for hård i ungdomspolitik, men jeg synes også, at det er sundt, at man kan give hinanden kritik. Jeg tror, at det ville være bedst for alle, hvis man også i bloggerverden turde stille sig en anelse kritisk overfor hinandens arbejde. I hvertfald hvis andres arbejde er med til at ødelægge branchens ry.

Jeg synes det er  vigtigt, at man kan være hinandens vagthunde. Hvis jeg har skrevet et debatindlæg eller et facebookopslag, som er u-faktuelt eller hvor jeg skyder andre mennesker holdninger i skoene, så er jeg glad for, at nogen siger til mig, at det er for dårligt – så kan jeg blive bedre.

Nok var ”clickbait much” ikke lige min skarpeste kommentar, det medgiver jeg gerne. Men jeg er så træt af, at jeg ikke kan kommentere om jeg synes det andre bloggere gør er i orden – uden det er mig der er noget galt med. Det er simpelthen en verden og en uskreven regel jeg ikke forstår.

Følg mig på Bloglovin | Facebook | Instagram | Snapchat: Frejafokdal

11 kommentarer

 • Helene

  Kender alt til følelsen. De der piger i grundskolen, som man ikke ville sige noget til for så ville de bare lave en kæmpe scene. (det var ofte dem som skulle have/høre denne kritik)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristine

  Jo – bloggere må gerne kritisere hinanden! Jeg synes, at netop sådan noget som problemet med clickbait bør italesættes og diskuteres.

  Det er ret irriterende at blive “narret” ind på et indlæg, hvor overskriften og indholdet nærmest ikke passer sammen. Eller hvor ens forventninger ikke bliver indfriet.

  #stopclickbait

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne S

  Godt indlæg. Klart, at bloggere må kritisere hinanden, så længe det selvfølgelig gøres på en ordentlig måde. Bloggere mister deres værdi, hvis alt bare handler om clicks (og vel dermed penge, som jeg har forstået det…?) Ha’ en god dag:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Nu har jeg ikke læse indlægget (Altså der med gravid), en bekendt skrev noget ala det samme. Lagde et billede op og en tekst om at nu var beslutningen taget of det blev dejligt — at få solgt de graviditetstest.
  Hendes formål var at se om folk mon læste det til ende (hvad der også stod i opslaget). Det var egentlig okay at tage pis pp mediet på den måde.

  Men jeg synes fakrisk ikke helt det er iorden at tage pis på sine læsere på den måde. Jeg jo der op med at følge Bloggere som gør dwn slags ofte (medmindreds da skriver noget som underholder mig nedenunder) og der er også bestemte online aviser jeg ikke læser.

  Og jo. Bloggere må godt kritisere hinanden (saglig) præcis på samme måde som kolleger eller må.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna Due

  Hej frøken 🙂
  Hvad vil du så kalde dette indlæg? Er det ikke clickbait? Det meste af det man laver er jo for at trække læsere på en eller anden måde, det kan vi begge godt blive enige om – men for de fleste af os er det jo også en hobby. Når det så er sagt, så gjorde jeg det egentlig bare fordi at jeg havde lagt den op på min private facebook, hvor mine veninder og bekendte skrev at jeg burde pranke mine læsere også, da det jo er ret sjovt – det har mange af de andre kendte også gjort, og mine trofaste læsere synes det var grineren. De fleste tog godt i mod det, men 2-3 stykker som dig, synes det var latterligt – og fred være med det. Men synes bare din kommentar var nederen… Jeg laver mange indlæg med indhold, og er en af de mest ærlige bloggere og giver meget ud af mig selv, og igen… Dette var bare en PRANK!

  Men flot at du kom i top 10, det var da dejligt for dig 🙂 Men et eller andet sted tror jeg bare det handler om misundelse, men lav du nu bare et indlæg om det også, helt fint med mig.

  Jeg lyver aldrig, og laver aldrig falsk reklame. Men giver dig ret i det med ry, der var fx en anden blogger som løj omkring en kampagne, og det satte os andre i dårligt lys – men her kan du altså ikke sammenligne. Ville bare lige forsvare mig. God aften til dig..

  Vh

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Freja Fokdal

   Anna Due: Hver sin smag – jeg synes ikke det var et godt indlæg. Men fair nok, at du har lyst til at lave det. I dette indlæg angriber jeg ikke dit indlæg, men forsvarer blot min ret til at kritisere det. Hvis du vil have ret til at kritisere, at andre bloggere lyver i deres indlæg, bør jeg så ikke have ret til at kritisere de af dine indlæg, som jeg synes er dårligt for branchens ry?

   Og helt ærligt ”du er bare misundelig”-argumentet, er det ikke lidt for plat?

   God dag til dig.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Haha! Jeg så godt indlægget og tænkte ‘shit, hun overgår sig selv i clickbait nu..’ så jeg endte rent faktisk med ikke at læse det. Jeg er glad for, at jeg nu kan blive bekræftet af andre, mere fornuftige, veje. 😉
  Og så er jeg i øvrigt fuldstændig enig med dig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Soph

  Helt enig!
  At sådan nogle indlæg, med clickbait overskrifter, og misvisende indhold ligger på top 10, er godt nok provokerende, for alle jer andre bloggere, som faktisk bruger tid på, at producere noget velformuleret, og kvalitefyldt materiale.

  At benytte sig af clickbait er ganske enkelt, at springe over hvor gærdet er lavest, og få nogle hurtige penge.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Simone

  Da jeg så hendes indlæg, tænkte jeg faktisk: “Det er 100% (endnu) et clickbait indlæg” og alligevel klikkede jeg på det… Så scrollede jeg ned og ville kommentere på det, og så så din kommentar. Jeg måtte simpelthen grine af hendes svar… Jeg synes ikke at bloggere der bruger clickbait på den måde (og i det omfang), burde kalde sig for bloggere.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Freja Fokdal

   Simone: haha 🙂 Det var et lidt sjovt svar, ihvertfald. Jeg ved det ikke, alle har jo hver sin stil. Jeg bryder mig bare virkelig ikke om clickbait, og synes det er at pisse på sine læsere.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tror Liberal Alliance at folk er dumme?