Det med mænd...

Hjemmegående skal jeg ALDRIG være!

IMG_7667I går da jeg stod og hang vådt vasketøj op, gik det op for mig, hvor meget jeg egentlig hader det. Jeg hader at vaske tøj. Jeg synes det er fucking nederen. Jeg hader også at gøre rent, at rydde op – ja faktisk stort set alle huslige ting. Undtagen de ting, som har med mad at gøre.

Jeg kan simpelthen ikke forestille mig et scenarie, hvor rengøring, tøj vask og børnepasning er alt jeg har i mit liv. Jeg skal aldrig være hjemmegående! Altså selvfølgelig udover min barsel, og den skal manden fandme tage en tredjedel af!

Jeg har respekt for kvinder som vælger at gå hjemme – uden tvivl. Jeg tror bare virkelig aldrig det bliver noget for mig. Jeg har brug for at skabe noget for mig selv, som ikke er relateret til den mand jeg har valgt at gifte mig med. Jeg vil ikke være økonomisk afhængig af en mand, og jeg vil intellektuelt stimuleres. Ellers tror jeg forevigt jeg vil føle, at jeg har tabt i livet.

Jeg tror også, at jeg ville kede mig helt ufatteligt meget. Jeg keder mig helt vildt efter bare en enkelt dag, hvor jeg ikke har lavet noget. Så et helt liv uden arbejde… Jeg kan næsten ikke forestille mig noget værre.

Bare det… At skulle sidde ved aftensmadsbordet og høre om min mands dag på arbejdet med kollegaer, udfordringer og ny viden, mens jeg udelukkende havde madlavning og bleskiftning at berette om… Det ville ødelægge mig fuldstændig.

Det er måske ikke særligt ”kvindeligt” at have det sådan, men det skider jeg på. Jeg synes det er sejt, at nogen kvinder vil være hjemmegående. Men det skal jeg bare ikke.

Følg mig på Bloglovin | Facebook | Instagram | Snapchat: Frejafokdal

6 kommentarer

 • Stine

  Denne her kommentar kommer let til at lyde utrolig bedrevidende, men det er den ikke. Der blot ment som et perspektiv.
  Havde du spurgt mig for tre år siden kunne jeg have sagt præcis som dig og jeg er i øvrigt stadig tilhænger af øremærket barsel til mænd (dog på nogle bestemte præmisser, men det er en anden snak). Jeg tog hele barslen af vores barn fordi de praktiske omstændigheder nu var sådan at min kæreste gik iI skole (på en u fleksibel uddannelse med faste moduler for undervisningen) de første 9 måneder og derefter kom direkte i fuldtidsjob. Hvorimod jeg lige var nyuddannet og på dagpenge i en noget sværere branche at finde job i end min kæreste.
  Da min barsel sluttede kom mit barn også i pasning mens jeg job. Ikke mere end 20-30 timer og med lang indkøring . Da sagde jeg også at jeg ville sgu ikke være hjemmegående. I dag har jeg et job og forstår på rigtig mange områder hvorfor nogle bliver hjemmegående. Det er ikke fordi de vil oase hus, men det eer simpelthen fordi de kan se deres børn trives bedre ved at være mere sammen med deres der eskortere når de er små. Inden jeg fik er barn selv vidste jeg ikke noget om tilknytningsteori og børns hjerneudvikling. For hvorfor skulle jeg det. I dag ved jeg det. Vores situation derhjemme er sådan at vi arbejder på skift og derfor selvom vi begge har fuldtidsjob så har vores barn korte dage og mulighed for en ugentlig hjemmedag. Men jeg kunne sagtens finde på ar tage en forlænget orlov når/hvis jeg skal have flere børn.

  Ang der med hus pligter, så anser jeg sådanset stadig det som en fælles opgave. Hvis jeg gik hjemme så er det for at passe børnene. Ikke for at passe min mands hjem. Så jo jeg ville da nok tage wn større del af vasketøjet og købe ind lidt oftere end ham. Men jeg ville stadig forvente at han tog en ligelig del i rengøringen.

  Ang.dwr med interlektuel stimuli som også var min egen anke. Så får man jo dels er dagligt netværk og får dermed nogle at udveksle stort og små med. Men der der er rigeligt muligheder uanset. Du kan kano sagtens bære politisk aktiv selvom du r hjemmegående. Selv er wg frivillig på på online forum og jeg kender også flere som uddannet sig indenfor forskellige områder rent fagligt . Og sså er der bloggerene som eksempelvis tvillingernesmor . Så den identitet kan også komme andre steder fra.

  Og nej . Dette er en kritik af forældre som gør ting anderledes . Men er udelukkende ment som er perspektiv fra som har ment som dig,men nu pludselige forstår det andet perspektiv og deres bevæggrunde.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stine

   Til min overraskende har jeg set mig selv være aktiv i familiepolitisk netværk på Facebook og partiernes familiepolitik er den del af hvad jeg kigger på når jeg skal stemme.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • sorry

   Kan ikke lave mellemrum fra mobilen. Den sletter slettede altid når jeg sender. Det gør desværre læse oplevelsen af mit svar dårligere.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Freja Fokdal

   Hej Stine.

   Tusind tak for din lange og velovervejede kommentar 🙂 Jeg er glad for, at I har fundet en fordeling der virker hos jer. Jeg ved faktisk en del om udviklingspsykologi, og ved også, at det eksempelvis er bedst for børn at være sammen med enten mor eller far de første 2 år af deres liv. Men jeg tror også det er vigtigt for et barn at have en mor der er glad. Og jeg TROR (bemærk tror, alting kan jo nå at ændre sig) ikke at jeg ville være glad, hvis jeg var hjemmegående.

   Jeg er glad for at høre at I deles om de huslige pligter. Det tror jeg virkelig er en fordel for den der går hjemme. For det kan godt nok hurtigt blive surt, hvis en dagligdag oversvømmes med vasketøj og rengøring 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stine

   Jeg er ikke hjemmegående. Jeg tænkte nemlig også som dig og desuden er vi ikke i stand til st leve på min kærestes indkomst .
   Men dengang jeg var på barsel deltes vi om aebejdet sådan ar jeg tog vores barn 95 % af tiden og lidt tømt opvaskemaskine og sætte en vask over klarede jeg vel 5 % af. Min kærestes fordeling så jo så naturligvis modsat ud. Som ugerne gik blev jeg mentalt i stand til at kunne overskue en større del ar husarbeidet også.
   Jeg er på 32 tiner lige nu (men med en pendlerdistance på en time) og min kæreste arbejder om aftenen. Så jeg skal nå hjem med bussen senest kl 14:30 hver hver dag inden lukketid og jeg skal putte og sådan nogle ting. Men jeg tror så kun jeg har gjort badeværelset rent en der sidste halve år og opvasken tager jeg også kun en gang i måneden. Så klager ikke.

   Men hvis vi får flere børn som skal hentes og bringes forskellige steder og jeg kun får lov at se dem når de er mest trætte og konflikterne er for store . Så kunne jeg godt finde på det. Selvom jeg nok hellere ville have en 25 times stilling lige om hjørnet (de er så bare ikke skide mange af som akademiker). Og jeg ville nok have behov for en stimuli – kanal udover ungerne.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Freja Fokdal

   Jeg kan godt forstå, at du gerne vil se dine børn mere udover når de er trætte og tvære! Men som du selv siger, så tror jeg også det er rigtig vigtigt at få noget stimulans andet steds, på den ene eller anden måde 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Det med mænd...