Når man gerne vil være den bedste, men bestemt ikke er det

Under tøflen?

I ”millioneksperimentet” (som I kan se ovenfor), bliver 14 mænd spurgt om, hvad de ville bruge pengene på, hvis de vandt en million. Mændene svarer blandt andet, at de ville købe en motorcykel eller bestige et bjerg – rigtige drengedrømme.

Samtidig bliver deres koner spændt til en løgndetektor, og spurgt om, hvad de ville gøre, hvis deres mænd vandt en million. De siger, at de ville give deres mænd lov til at bruge pengene som de vil, men det er løgn – i følge løgndetektoren. Det ender med, at kvinderne kun giver mændene en brøkdel af deres egne penge til sjov og ballade, og resten til kirkebrylluper, renovering af terrassen og andre ”fælles drømme” udsprunget af kvindens egne drømme.

Hvis kvinden reelt får lov til at bestemme, hvad de penge hendes mand har vundet skal bruges til, så ville man jo roligt kunne sige, at han var pænt meget under tøflen. Men er han nu også det?

Hvis jeg var gift og havde børn, og min mand vandt en million kroner, så ville jeg også blive jævnt bitter, hvis han bare brugte pengene på sjov og ballade. Jeg ville anse os som en familie, og selvom det var ham der vandt pengene, så ville jeg da sætte pris på, at han gav børnene en solid børneopsparing og sendte familien på fælles ferie. At han brugte pengene på fællesskabet, og ikke bare på sig selv.

Når det så er sagt, så synes jeg også det er fair nok, hvis man har lyst til at udleve nogle drengedrømme, hvis man lige har vundet en million. Og det er sgu lidt strengt at ville blande sig  meget i, hvad ens mand bruger sine penge på. Sådan tror jeg i hvertfald hurtigt et parforhold kan ende. Men et parforhold ender også hurtigt, hvis man er selvisk, og tænker mere på egne behov, end på familiens.

Dette indlæg er sponsoreret af Keno.

3 kommentarer

 • Lisa

  Jeg ville tage et LAAAAAAANGT blik på mit forhold og tage en masse ting op til reevaluering, hvis det første manden min tænkte i sådan en situation var at bruge pengene på sig selv.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stine

   Enig. Eller hans første tanke sådan lige i der der lykkerus måtte godt være rent egoistisk og det skulle da også være plads til at købte nogle lækre ting til sig selv. Men derefter vill jeg da forvente han brugte penge den der fællesdrøm vi har om en lang rejse sammen som familie og noget udbetaling til hus og en slat sat af til opsparing.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Freja Fokdal

   Jeg er meget enig med jer begge! Ville da sikkert også selv være draget af at købe en masse dyrt tøj. Men i sidste ende ville jeg nok hellere bruge pengene på noget for hele familien 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når man gerne vil være den bedste, men bestemt ikke er det