Status på flytningen

Vil du være en del af fællesskabet, skal du gå i byen

moks

Jeg har aldrig været glad for at gå i byen (læs mere om det HER). Det er bare ikke noget for mig, og det har det aldrig rigtig været. Jo, det var da spændende at gå i byen da jeg var seksten, ikke måtte og følte mig lidt crime rider. Men ellers ikke.

Når man ikke bryder sig om at gå i byen, får man lynhurtigt meldt sig ud af en del fællesskaber. For lets face it, druk og byture er et vigtigt samlingspunkt i dansk ungdomskultur.

Da jeg gik i gymnasiet, tog folk fra klassen i byen sammen cirka hver anden uge. Jeg tog aldrig med, men smuttede i stedet over på min stambar og drak øl. Ikke fordi jeg ikke ville være sammen med dem fra min klasse, men fordi jeg hellere vil sidde og drikke øl, end at at være på diskotek. Det kan lynhurtigt komme til at virke som et fravalg af fællesskabet, hvor det for mit vedkommende faktisk bare var et fravalg af den måde at være sammen på.

Efter jeg er gået ud af gymnasiet, har de fleste anledninger til at se min gymnasieklasse ligeledes været byture. De eneste jeg ser fra min gymnasieklasse, er dem jeg selv spiser frokost med en gang i mellem, hvorimod de andre ser hinanden relativt ofte – fordi de går i byen sammen.

Det er svært. For jeg forventer selvfølgelig ikke, at de skal ændre deres måde at være sammen på, for at det kan passe til den person jeg er. Men samtidig gider jeg heller ikke ændre på hvem jeg er, for at passe ind i deres sociale setting. Jeg gider ikke betale for at komme ind på en natklub, hvor jeg ikke gider at være og bruge en hel aften på noget, jeg ikke synes er sjovt.

Så for mig har det egentlig handlet om selv at skabe nogle fællesskaber, hvis omdrejningspunkt ikke er byture. For jeg må bare erkende, at almindelige fællesskaber, som eksempelvis dem man får på et studie, ikke egner sig til mig – når jeg ikke gider at gå i byen.

Det handler om at finde nogle fællesskaber, som vil de samme ting som én selv. I mit tilfælde er det enten fællesskaber som sætter pris på at spise lækker mad og føre lange samtaler, eller fællesskaber som elsker at drikke sig plørefuld i øl og synge slagsange. Det har jeg fået, og jeg elsker det.

Følg mig på Bloglovin | Facebook | Instagram | Snapchat: Frejafokdal

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Status på flytningen