Freja oversætter politikersprog til dansk

At flytte sammen med kæresten

Skærmbillede 2016-07-22 kl. 13.13.25

Som I ved, er Mads og jeg flyttet sammen. Det gjorde vi helt præcis d. 8. Juli og har derfor nu boet cirka to uger sammen. Det er selvfølgelig ikke meget, og det er derfor begrænset hvor berettiget jeg er til at udtale mig om, hvordan det egentligt er at bo sammen med sin kæreste. Men jeg gør det alligevel.

Da jeg stadig boede hjemme, var Mads hos mig næsten hver eneste dag. Så det er ikke fordi det har været en fuldstændig revolutionerende ændring, der er sket i vores liv. Men der er alligevel stor forskel på, om man har hvert sit sted – og så er meget sammen, eller om man har et fælles hjem.

For netop dét, at mit hjem jo var mit hjem – og ikke vores, har været lidt hæmmende. Mads følte sig naturligvis ikke hjemme på samme måde, som han gør det nu i vores fælles lejlighed. Dertil transporterede han ofte sine ting frem og tilbage, hvilket jo er hamrende besværligt. Så både rent praktisk men også ”tilhørsforholds”-mæssigt har det virkelig været skønt! Selvom det formentlig mest er ham der har mærket det, er jeg også rigtig glad for det.

Så er der selvfølgelig dét, at man ikke har et rum hvor man ligesom kan ”gå ind og lukke døren”. Hvis du bor hos dine forældre eller med en roomie, så har du jo et værelse som er dit. Så hvis du er i dårligt humør, eller bare gerne vil være alene, så har du et sted at gå hen. Det har man ikke når man bor med sin kæreste. Det har slet slet ikke været et problem! Det er også sjældent jeg virkelig har behov for at være alene, men jeg har bare tænkt over, at det for nogen sikkert kan være lidt træls.

Så er der de dér små ting… Heldigvis går vi begge op i, at der er rent og pænt. Men vi har selvfølgelig forskellige holdninger til, hvad rent og pænt er. Eksempelvis hader jeg, når der står glas på bordet. Mads har ikke noget imod, hvis man skal bruge glasset senere, at man bare lige lader det stå på bordet… Der vil jeg gerne have, at man stiller det ned i opvaskeren og så fisker det op igen når man skal bruge det – eller tager et nyt. Hvorimod han for eksempel rigtig gerne vil have, at vores tøjskabs skydedøre skal lukkes, hver gang man har været i skabet, hvor jeg slet ikke har noget problem med, at de står åbne. Der tror jeg bare det handler om, at man accepterer de ting, som betyder noget for den anden. Det er nogle vaner man lige skal ind i, men hellere gøre det, end at den anden skal rende rundt og være irriteret.

Generelt er der mange hensyn man skal tage, som jeg i hvertfald ikke har været vant til at skulle tage før. Det hænger også sammen med, at jeg altid har boet rigtig stort. Når jeg kommer hjem fra byen, og Mads han ligger og sover, så er jeg nødt til at være stille. Det behøvede jeg ikke før, da min mor slet ikke kunne høre mig nede i hendes ende af lejligheden. Det samme gælder gæster. Da jeg boede hos mine forældre kunne jeg altid have gæster – også uden varsel. For vi kunne altid bare være på mit værelse. Når man bor sammen med sin kæreste skal man lige koordinere den slags. Men det gør jo ikke noget.

Nu har vi jo ikke boet sammen så længe, så irritationen kan nå at opstå – men den er der i hvertfald ikke endnu 😛 Jeg synes simpelthen det er så skønt, at han er der hver eneste dag. Man får virkelig et liv sammen, og det er jeg helt vild med. Mange fraråder folk at flytte sammen, før man har været sammen i hundrede år. Det er jeg helt uenig i. Hvis man tror man har et forhold som kan vare i mange år, så giv det en chance. Hvis jeres forhold ikke kan holde til at bo sammen nu, så er der stor chance for, at det heller ikke vil kunne holde til det om to år. Så jeg synes bare, at man skal springe ud i det – hvis det er noget man har lyst til.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Freja oversætter politikersprog til dansk