Er crossfit for alle?

Det der med cykelhjelm

cykel

Forleden hørte jeg et dilemma i Mads og Monopolet om en far, hvis datter nægtede at bruge sin cykelhjelm længere. Han var i tvivl om, hvorvidt han skulle tvinge hende, eller bare lade hende stoppe med at bruge den.

Det fik mig til at tænke. Da jeg blev ca. 11 år nægtede jeg nemlig også at cykle med min cykelhjelm længere. Min far har altid cyklet meget – og altid med cykelhjelm, og han syntes simpelthen, at det var noget af det aller mest åndsvage, at jeg ikke længere gad cykle med cykelhjelm. Så han tvang mig til at blive ved. Jeg lod være med at tage den på, og havde den bare i cykelkurven. Til sidst blev den vidst væk, og så snakkede vi ikke mere om det. Jeg har ikke cyklet med cykelhjelm siden.

Hvorfor har jeg ikke det? Jeg ved udemærket godt, at et enkelt styrt uden cykelhjelm kan ødelægge mit liv for altid. Så hvorfor fanden tager jeg ikke bare den skide hjelm på?

For at være helt ærlig, så har jeg ikke nogen undskyldning. Jeg tror måske bare, at jeg tænker lidt for meget over, hvad andre mennesker tænker. Hvilket er åndsvagt. For når jeg ser en cool ung pige med cykelhjelm, så tænker jeg altid ”det er sgu nice – hun har taget et fornuftigt valg for sig selv”. Så hvorfor skulle andre tænke anderledes om mig? Alligevel kan jeg ikke få mig selv til at tage den på, og jeg ved ikke hvorfor.

Det handler måske også meget, om nogle af de typer man associerer med en cykelhjelm. Den der kiksede mand med lange strømper i sandaler, som beholder cykelhjelmen på mens han handler. Sådan én, har man bare ikke lyst til at være i kategori med!

Men for at vende tilbage til dilemmaet fra Mads og Monopolet. Det er svært at sige om man skal tvinge ens børn til at køre med cykelhjelm. På den ene side kan det være, at der er større chance for at de bliver ved med at køre med den, hvis man ikke lader dem slippe. På den anden side finder de nok alligevel bare en måde at slippe udenom, hvis man forsøger at tvinge dem. Så jeg kan godt forstå, at forældre er virkelig i rådvilde, når de står i den situation.

Jeg håber, at jeg en dag hviler nok i mig selv til, at jeg igen tør tage cykelhjelmen på, uden at være bange for andres blikke.

Følg mig på Bloglovin | Facebook | Instagram | Snapchat: Frejafokdal

3 kommentarer

 • Stine

  Jeg stoppede med at kære med hjælp før jeg blev 10 år og købte (på eget initiativ) en ny da jeg flyttede hjemmefra for at studere og dermed skulle til bruge min cykel over større distancer og dagligt. På de 9 år der er gået siden da synes jeg kunm

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stine

   … kun jeg er kommet til at se flere af de der smarte typer med hjelm . Selv min meget forgængelige kæreste er små småt begyndt, men men det er vist primært fordi vores datter råber af ham hvis ikke han gør det og hun ser en tigængelig hjelm (hun er knapt 2 år)..

   Men indrømmet er mit hår sat til en bytur eller lignende så er hjelmen til blevet i kurven indtil hjemturen.

   Kunne den der air back om halsen være en løsning. Den koster godt nok kassen, men dog mindre end et kraniebrud og nogle forsikringer giver rabat

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Freja Fokdal

   Hej Stine. Ja, der er nemlig kommet flere ”smarte typer” med hjelm! Det er nice 😀 Og fedt at din kæreste også er begyndt at køre med cykelhjelm. Det vil jeg helt klart også gøre når jeg får børn! Man kan ikke sige til sine børn, at de skal køre med cykelhjelm, og så ikke selv gøre det!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Er crossfit for alle?