Livet på SU

Freja, tænk dig om før du skriver

IMG_6490

I forgårs udgav jeg dette indlæg, hvor jeg skriver om relationer mellem kloge, små-grimme mænd, og dumme smukke piger.

Det skabte en del debat på min facebookside. Nogle mente, at jeg satte et lighedstegn mellem det at være smuk og dum. Det gør jeg selvfølgelig ikke. Jeg kender mange kvinder, som både er smukke og kloge. De to ting har absolut intet med hinanden at gøre.

Nogle gik ud fra, at jeg bare antog at pigerne var dumme uden reelt at vide det, og nogen troede, at det var sådan nogle ”trofækone”-forhold jeg omtalte. Det var nu heller ikke meningen.

Jeg følte mig virkelig groft misforstået, og til at starte med gik jeg i skarp forsvarsposition. Men da det gik op for mig, at det ikke bare var en eller to, men faktisk ret mange, som havde misforstået mig. Ja så måtte jeg jo nok erkende, at det var mit indlæg og ikke nogen andre, som der var noget galt med.

Det eneste jeg ville med indlægget var at stille spørgsmålstegn ved, hvorfor det altid er de smukke piger fyre går efter? Det tror jeg de fleste kender fra en eller anden social omgangskreds de har. De smukke, tynde og virkelig overfladiske og uintelligente piger (IKKE AT MAN IKKE KAN VÆRE SMUK OG TYND UDEN AT VÆRE OVERFLADISK OG UINTELLIGENT) er de mest eftertragtede. Det er dem alle drengene vil have. Jeg forstår det simpelthen ikke.

Generelt tror jeg nogle gange, at jeg glemmer at der rent faktisk er nogen, der skal læse det jeg skriver. I kender det måske selv. Man skriver noget, og man ved selvfølgelig selv hvad man mener. Men man glemmer at se på, om det man skriver kan blive forstået anderledes.

Jeg kommer også af og til, til at træde bekendte over tæerne. Nok mest fordi folk tror, at jeg indirekte taler om dem. Det gør jeg stort set aldrig. Mine indlæg er overordnede betragtninger, og tager sjældent udgangspunkt i ét tilfælde. Men flere, som har fået mig til at tænke.

Fremadrettet vil jeg nok tænke mig lidt mere om før jeg udgiver 🙂

1 kommentar

 • Terese

  Hæ hæ – du har fået smæk for at skrive det, nogle af os tænker (på en dårlig dag) 🙂

  Udover de nævnte kommunikationsproblemer med indlægget, så er der også din generalisering på fyrenes vegne.

  Ikke “ALLE” fyre vil have “smukke, tynde og virkelig overfladiske og uintelligente piger”. Hvis det var sandt, ville min kæreste fx ikke have stalket mig, for jeg er hverken tynd, overfladisk eller uintelligent 😛 (arrh, okay – måske var jeg den der stod tilbage på perronen, efter at toget med piger af den førnævnte slags var kørt… who knows ;-)).

  Anyways, jeg synes du med den generalisering nedgør den mandlige, heteroseksuelle del af befolkningen. For det virker jo dumt at vælge en dum kæreste. (medmindre man faktisk er dum – så er det måske ligefrem klogt at vælge sig en dum kæreste ;-)).

  I det omfang der er sandhed i din generalisering, kan man imidlertid spørge om det nu også er så dumt, at vælge sig en dum kæreste?

  Hvis man ønsker kvalificeret modspil, så er det dumt, ja, men hvis præmissen er, at man ikke vil have modspil – at man synes livet er mindre besværligt sammen med én uden kritisk sans og selvstændig tænkning – ja, så er det jo et klogt valg. Som i TV2’s Rigtige Mænd:

  “Jeg har mig selv, mit liv, min fremtid, mit job
  velstillet, velklædt, uafhængig og fri
  jeg starter der, hvor andres drømme holder op

  Her er liv og her er glade dage
  her blir stærke kvinder altid svage
  ikke flere bløde meninger, forståelse og snak
  ikke mere tid at spilde

  Her er sex og her er smukke piger
  her er kvinden – ned på alle fire
  ikke mere vrøvl og ikke mere overflødig snak
  ikke mere tid at spilde”.

  Jow, jow – der er altid to sider af en mønt 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Livet på SU