Jeg danser, som om ingen kigger

Boganbefaling // Harry Potter and The Cursed Child

IMG_8484

For en uge siden gav min mor mig bogen ”Harry Potter and The Cursed Child”. Jeg slugte bogen på to dage, og for første gang i mange år oplevede jeg virkelig glæden ved at læse. Den der følelse af, at man bare  læse videre, og man glemmer alt andet omkring sig. Der hvor man ønsker, at der var lidt flere sider i bogen, og må læse langsomt så fornøjelsen varer længere. Der er meget sjældent, at en bog har den virkning på mig.

Jeg kender ikke rigtig nogen andre der har læst den, så jeg er ved at dø over ikke at have nogen at snakke om den med! Jeg vil jo ikke røbe noget, for én der ikke har læst den. Det kommer jeg selvfølgelig heller ikke til at gøre i dette indlæg. Jeg er jo ikke en hjerteløs spoiler! Jeg vil i hvertfald forsøge at fortælle om bogen, uden at afsløre for meget.

Bogen foregår naturligvis i det fantastiske Harry Potter-univers. Den starter hvor 7’eren sluttede. På Kings Cross 19 år efter slaget på Hogwarts. Harry og Ginnys søn, Albus Severus Potter, er på vej til Hogwarts for første gang.

Gennem bogen følger man Albus og hans gode ven Scorpius Malfoy. Yes, you heard me – Draco Malfoys søn. De får mildest talt rodet sig ud i noget værre lort, men I må selv læse jer frem til hvad det er.

Bogen er skrevet som et manuskript. Det skyldes, at historien er skrevet med henblik på at blive et teaterstykke – ikke en bog. Teaterstykket går lige nu i London, og er fuldstændig udsolgt. Min mor og jeg vil ellers rigtig gerne over og se det, men det er vidst lidt svært at få biletter. Dog ikke helt umuligt.

Det er selvfølgelig lidt specielt at læse et manuskript. Man kommer ikke ind i hovedet på karaktererne på samme måde, og man får ikke beskrevet omgivelserne og miljøet i samme grad, som i en ”almindelig bog”. Men det fungerer faktisk ret godt, synes jeg. Det er meget lige til, og der står intet overflødigt. Den er meget hurtigt læst.

Jeg vil meget, meget kraftigt anbefale jer at læse den! Dog kun hvis I allerede har læst de andre Harry Potter bøger. Ellers vil den ikke give nogen mening for jer. Men er du glad for hele Harry Potter-universet er ”The Cursed Child” et must på din læseliste!

Til oplysning udkommer oversættelsen til dansk i Oktober. Det er Hannah Lützen, som også har oversat de andre bøger, som oversætter den. Hun er virkelig dygtigt, så hvis man heller vil læse den danske kan man trygt vente til den kommer.

2 kommentarer

  • Helene

    Har allerede læst den. Slugte den ligesom dig, helt fantastisk, synes ikke det gør noget ved oplevelsen at den er skrevet som manus, selvom det er meget anderledes fra de andre bøger. Wow sikke en lang kommentar jeg skrev, men har simpelthen bare den samme begejstring, over Harry Potter universet og bogen, som dig

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Laura

    Fik den med posten for et par dage siden, og glæder mig SÅ meget til at komme i gang med den!

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg danser, som om ingen kigger