25% på fantastisk interiør!

Stop med at overvåge jeres børn!

IMG_7972

I denne højteknologiske tid er det blevet alt for stor en tendens, at forældre overvåger deres børn. Der findes forskellige apps, som forældre kan bede deres børn slå til, og så kan de se hvor de er hele tiden.

Sådan forhindrede nogle af mine barndomsvenners forældre eksempelvis, at deres børn tog i byen. I hvertfald uden deres telefon…

Jeg synes det er enormt krænkende at overvåge sine børn. Det tyder på enormt stor mistillid til sit eget afkom. Ja, jeg har da løjet for mine forældre. Det gør alle børn nogle gange. Men havde mine forældre overvåget hvert eneste skridt jeg tog, tror jeg faktisk bare, at jeg var blevet endnu mere trodsig.

Jeg synes egentlig også, at det er enormt dobbelmoralsk. Jeg tror de færreste forældre ville synes, at det var særlig rart selv at blive overgået. Så det synes deres børn formentlig heller ikke.

Ja, man kan sagtens overvåge sine børn og sørge for, at de ikke går i byen før de er gamle nok, at de ikke sover hos nogen man ikke ved hvem er eller går i byen på hverdage i gymnasiet. Jeg har gjort alle tre ting, og det har været en del af min udvikling. Jeg har lært valg og konsekvenser, og jeg har haft det skide sjovt.

Mine forældre har altid stolet på mig – det har de også 99% af tiden haft god grund til. De har ladet mig begå mine egne fejl, og det kan jeg kun takke dem for.

Børn og unge begår fejl og det kan du ikke forhindre, uanset hvor meget du overvåger dem. Men du kan derimod ødelægge dit eget forhold til dine børn ved ikke at stole på dem.

Følg mig på Bloglovin | Facebook | Instagram | Snapchat: Frejafokdal

2 kommentarer

 • Anne

  Krænkende….. Måske… Men gjort af kærlighed må man gå ud fra! Mon ikke de unge overlever….

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Freja Fokdal

   Jeg tror bestemt, at det er gjort i kærlighed! Ingen tvivl om det. Jeg er bare stadig rigtig uenig i handlingen, og tror ikke det fører noget godt med sig 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

25% på fantastisk interiør!