Jeg har skiftet holdning

Der er ikke noget ”du ikke har tid til”

img_6422

Jeg hader at høre folk sige, at ”de ikke har tid”. For det er noget bullshit.

Eksempelvis er der mange der siger, at de ikke har tid til at træne, have et studiejob eller besøge deres gamle bedstefar. Det er simpelthen noget vrøvl. Livet handler om prioriteringer, og du har bare valgt at prioritere noget andet højere.

Jeg er af den overbevisning, at hvis der er noget du gerne vil, så skal du nok finde tid til det. Uanset hvor travlt du har. Så hvis jeg spørger en veninde hvornår vi skal ses, og hun siger ”uha, jeg har ikke tid det næste stykke tid”, så tager jeg det som ”jeg gider ikke”. For hvis man virkeligt gerne ville ses, så ville man snildt kunne finde tid til en hurtig kop kaffe indenfor et par uger.

Det samme gælder eksempelvis studiejob eller træning. Det er der virkeligt, virkeligt mange unge der siger, at de ikke har tid til. Det er sgu helt fair, hvis du ikke gider at træne. Men så sig dog at det ikke interesserer dig, i stedet for at du ikke har tid. For selvfølgelig har du det. Det handler bare om at stå tidligere op, eller lade vær med at gå til fester i weekenden.

Og selvfølgelig har du tid til at have et studiejob. Så må du bare læse lidt mindre. Ja, det er rough, men det er bare sådan det fungerer. Så kan du sige, at du hellere vil prioritere dit studie og tage et studielån, end du vil have et studiejob. Men det er forkert at sige, at du ikke har tid. Du har bare prioriteret noget andet højere.

Er det flueknepperi af et begreb? Muligvis. Jeg er bare så træt af at folk bruger ”jeg har ikke tid” som en undskyldning. For det er fandme ikke nogen undskyldning. Jeg siger eksempelvis, at jeg ikke har tid til at engagere mig i nogen foreninger på mit studie. Men det bunder jo i, at jeg langt hellere vil prioritere frivilligt politisk arbejde, end studenterforeninger. Hvis jeg rent faktisk gad, så havde jeg prioriteret det – og så havde jeg haft tid til det.

Det samme gælder gymnasieelever der vil have opgaver udskudt. Så siger de til deres lærere, at ”de ikke har tid til at lave dem”. Men det er formentlig fordi, at de har brugt den tid de burde have brugt på at skrive opgave, på at gå til fodbold, i fredagscafé eller se Netflix. Og hvis man virkelig er tidspresset, så er det heldigt at et menneske ikke dør af at indrage en nats søvn.

Livet er fuld af valg og prioriteringer. Det er helt fair, at man prioriterer nogen ting over andre. Men lad nu vær med at bilde dig selv ind, at der er noget du ikke kan, ”fordi du ikke har tid”.

Følg mig på Bloglovin | Facebook | Instagram | Snapchat: Frejafokdal

1 kommentar

  • Det er simpelthen sådan et rigtigt og vigtigt budskab. Jeg hører også alt for ofte folk brokke sig over, at SU’en er for lav, og at de ikke har tid til et studiejob. Men de har masser af tid til at gå i byen og spise brunch i hverdagen. Livet handler om at prioriterer – så handler det bare om, hvad man vælger. Tak for dejlig søndagslæsning!

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg har skiftet holdning