Gæsteblogger // Vi knækker alle lidt her og der - også os mænd

Derfor bør du tage cyklen

cykel

Jeg er virkelig en cykelpige, det ved de fleste der kender mig. Hvis det er muligt at cykle, så cykler jeg. Jeg cykler en del kilometer hver uge, og jeg synes det er vildt hyggeligt. Jeg ved godt, at det der er rigtigt for mig, ikke nødvendigvis er det rigtige for andre. Men jeg vil nu alligevel skrive lidt om, hvorfor det er pisse praktisk og fedt at cykle!

Personligt synes jeg, at det er en rigtig god start på dagen, at få noget motion. Jeg cykler hver dag til mit studie, som ligger 6,5 kilometer væk. Det tager lidt over 20 minutter, og på den tid får jeg lige hørt et halvt afsnit den korte radioavis, og vågner lidt mere op.

Der er jo også meget forskning der viser, at ens koncentrationsevne forbedres når man får noget motion. Nogen siger, at man bør bevæge sig minimum en halv time om dagen – nogen siger en hel. Uanset hvad, er motion godt. Hvis du cykler til og fra arbejde eller studie, så behøver du ikke nødvendigvis løbe den ekstra tur. Det er da fedt! På den måde udnytter du din transporttid på en effektiv måde.

Dertil er det selvfølgelig godt for miljøet! Du bidrager til at mindske CO2-udslippet og til en mindre forurenet by! Du sparer også en masse penge på at cykle. At have en bil eller et månedskort til offentlig transport er skide dyrt! Det er da penge som man sagtens kunne bruge på alle mulige andre ting! En cykel er billig i drift.

Man sparer også ofte tid ved at tage cyklen! Det offentlige er sgu ikke til at regne med, og passer ikke altid sammen. Min tur til studie tager eksempelvis længere tid, hvis jeg tager det offentlige.

Mest af alt elsker jeg friheden ved at cykle. Man kommer lynhurtigt fra A til B, man får noget luft og man skal ikke stå og vente på en bus eller køre rundt og lede efter en parkeringsplads til sin bil.

Mine daglige cykelture ser jeg ikke som sur transport. Jeg ser det som kvalitetstid, hvor jeg får noget motion og lytter til en god podcast. Derfor er jeg så sindsygt taknemmelig for, at jeg bor i en af verdens aller mest cykelvenlige byer.

Spar tid og penge og få en masse gratis motion – tag cyklen!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gæsteblogger // Vi knækker alle lidt her og der - også os mænd