Arrogant eller genert?

Mine tanker om det amerikanske valg

trump

Som I alle ved blev Donald Trump valgt som amerikansk præsident i går. Jeg, som så mange andre, var helt overbevist om, at Hillary Clinton ville blive valgt. Men det ville skæbnen ikke…

I går morges blev jeg hamrende syg (coincidence, I think not), og har ligget fladt lige siden. Så jeg har haft en masse tid til at tænke. Så her kommer et lille indlæg med en masse random tanker. Måske nogle af Jer, har haft de samme?

RIP Europa?

Umiddelbart virker det ret skræmmende. Præsidenten for verdens ultimative militære supermagt er gode venner med Putin? I ved, ham der annekterede Krim uden nåde. Putin har altid haft interesse i at skade Europa, og måske USA hopper med på den?

Det tror jeg nu ikke. Jeg tror faktisk, at vi kommer til at se en meget mere moderat Trump end under valgkampen. Vi skal også huske på, at alle beslutninger skal igennem senatet og house of representatives. Det republikanske flertal i kongressen ville aldrig være med på at gøre Europa noget. Det ville være meningsløst.

En mere moderat Trump

Under valgkampen blev vi præsenteret for en forfærdelig Trump. En sexistisk, homofobisk og racistisk Trump. Det er jeg ikke i tvivl om, at han stadig er. Men jeg tror, at vi kommer til at se en langt mere moderat Trump efter han er blevet valgt.

Se bare hans sejrstale. Den brugte han på at rose Hillary Clinton og komme med to politiske løfter. At han ville udbygge infrastrukturen og gøre noget for veteraner. Ikke det værste han kunne have lovet… Så jeg tror ikke nødvendigvis, at vi behøver at være så bange. I sær fordi der er et stort embedsapparat rundt om ham, og fordi beslutninger skal igennem kongressen.

Demokrati?

Jeg forstår simpelthen ikke det amerikanske demokrati. Trump fik 51 flere valgmænd end Hillary, men Hillary havde faktisk 202.340 flere stemmer end Trump. Hillary havde altså 0,1% flere stemmer, men Trump fik 10% flere valgmænd. Hillary fik flere stemmer, men Trump vandt? Det er jo fuldstændig latterligt.

Det skyldes selvfølgelig, at det blot kræver én stemme mere end den anden for at få en hel stats valgmænd. Hvorfor har man lavet systemet sådan, det er jo helt tåbeligt? Jeg er med på, at der et geografisk demokratisk aspekt, som jeg er helt med på. Men hvorfor gør man det ikke i stedet således, at kandidaterne får statens valgmænd alt efter hvor mange stemmer de får i den pågældende stat? Det ville da give langt mere mening, og være langt mere demokratisk.

Michelle Obama 2020?

Rygterne går jo på, at Michelle Obama stiller op som Demokraternes præsidentkandidat i 2020. Eller, det er nok mere et håb fra Demokraternes vælgere. Det er en lidt underlig tendens det der med, at tidligere first ladys lige pludselig skal være præsident, og sidst gik det jo ikke særligt godt.

Men Michelle Obama er dygtig, sympatisk og en fantastisk taler. Hun har været i gamet længe og så er hende og hendes familie enormt populære. Jeg tror, at hun ville have en god chance! Så jeg håber da lidt på, at hun stiller op!

Så hvad så nu?

Nu har vi ærgret os. For det er pisse ærgerligt. Men nu må vi se at komme videre. Vi får ikke noget ud af at tude. Jeg tror, at det hele nok skal gå.

Følg mig på Bloglovin | Facebook | Instagram | Snapchat: Frejafokdal

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Arrogant eller genert?