Vind 5.000 kroner at shoppe for!

Hold nu op med at sammenligne dig selv med andre

img_4883

Vi kvinder sammenligner os konstant med andre kvinder. Hvem er pænest, sjovest eller klogest? Hvem har det bedste job eller den bedste uddannelse? Hvem har flest Instagram-følgere eller er sjovest på Snapchat?

Nogle gange gør vi det med et så negativt udgangspunkt, at vi kun kan tabe, og nogle gange gør vi det for at hæve os over andre. Men helt ærligt piger, begge ting er simpelthen for åndsvagt.

Jeg tror det vigtigste man skal husk på er, at man ikke kan sammenligne sig selv med andre. For det første fordi der er så ufatteligt mange ting du ikke ved om det menneske du sammenligner dig med.

Det kan godt være, at en pige har en flot Instagram-profil og er lækker modeltynd. Men måske kæmper hun en svær kamp med vægten, hvilket tager alt hendes energi, og måske bruger hun halvdelen af sit liv på Instagram, så der slet ikke er plads til meget andet.

Det kan også godt være, at hende den succesfulde med de gode karakterer og det fede job, i virkeligheden er hammer ulykkelig, fordi der aldrig har været plads til andet i hendes liv end hårdt arbejde?

Det kan også være, at hende der virker spejlblank, som du forsøger at hæve dig over, i virkeligheden er det sødeste menneske på hele jorden. Det kan godt være, at hun ikke er den hurtigste knallert på molen, men alle elsker at være omkring hende, fordi hun skaber skide god stemning.

Eller at hende den lidt tykke, i virkeligheden er enormt kreativ, klog og får en masse gode idéer, så hun i virkeligheden ender med at blive meget mere succesfuld end dig.

Jeg tror I forstår hvad det er jeg forsøger at skitsere. Uanset om du er ved at undergrave dig selv i processen om sætte en anden op på en piedestal, eller om du forsøger at hæve dig selv ved at nedgøre andre, så aner du reelt ikke hvad du taler om. Mennesket rummer så ufatteligt mange egenskaber, som man ikke uden videre kan rangordne.

Den anden årsag til, at du ikke kan sammenligne dig med andre er, at I ikke har det samme udgangspunkt. Hvis en pige eksempelvis er meget pænere end dig, så kan det skyldes, at hun bruger enormt mange penge og energi på at gøre sig pæn. Det kan være, at hun bruger en halv time om morgenen på make-up, og det kan være at hun jævnligt bruger penge på falske øjenvipper og negle eller fillers til læber og kindben. Ja, så er det da meget muligt, at hun er pænere end dig, hvis du ikke bruger penge eller tid på at gøre noget ud af dig selv (hvis man går efter det mere falske skønhedsideal, i hvertfald). Men du har formentlig brugt penge og tid på noget andet, som har gavnet dig – som hun ikke har.

Det kan også være, at du er meget mere fit end en anden kvinde. Men det kan skyldes, at hun ikke har tid grundet et meget krævende studie eller arbejde. Så det kan godt være, at du er i bedre fysisk form end hende. Men til gengæld kommer hun formentlig til at tjene det dobbelte af, hvad du kommer til at tjene.

Så min pointe er: lad nu vær med at sammenligne dig selv med andre. Du aner intet om de mennesker du sammenligner dig med, og I har slet ikke det samme udgangspunkt. Vær nu bare glad for, at du er den person du er, og arbejd på at blive den bedste udgave af dig selv.

Jeg synes også det er vigtigt at huske på, at hvis man har behov for at nedgøre andre for at hæve sig selv, så siger det mere om én, end det gør om den person man nedgør.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vind 5.000 kroner at shoppe for!