Gaveinspiration til ham

Mine sprogrejser

Jeg har været på i alt tre ”sprogrejser”. Hver og en af dem har været fantastisk, og har givet mig ufatteligt meget. De har forbedret mit sprog, givet mig fantastiske oplevelser og lært mig en helveds masse om andre kulture. Jeg har fået venner over hele verden, og haft de bedste somre i mit liv.

Jeg har været på tre ret forskellige rejser. Hver af dem har fordele og ulemper, men hver og en af dem har været fantastiske.

Jeg tror, at en sprogrejse er den bedste gave man kan give sit barn. At give dem lov til at stå på egne ben, og få en oplevelse alene. Det var en fantastisk oplevelse og udfordring for mig, at rejse afsted uden at kende nogen til et andet land. Hvor ingen kendte en og ens baggrund, og hvor man i nogle uger kunne få lov til at være lige den person, som man gerne ville være.

Derfor vil jeg stærkt opfordre alle børn og unge at tage på en sprogrejse! Her kan I læse om mine tre rejser, og måske få noget inspiration til, hvilket type rejse du eller dit barn skal på!

malta

Som 14-årig var jeg på sprogrejse på Malta med EF Education. Jeg var i St. Julians, som er øens store fest- og turistby. Jeg rejste afsted med et dansk hold, som jeg også boede med. Hver dag havde jeg ca. 3-4 timers engelskundervisning med folk fra forskellige lande. Dog var der primært danskere på mit hold, da jeg gik på holdet med det højeste niveau. Jeg blev bestemt udfordret i skolen, for det var faktisk ret svært.

Vi boede på et hotel, som lå meget centralt i byen. Hotellet var ikke luksus, men det havde sin egen pool og værelserne var fine. Mad var inkluderet i prisen, men vi endte stort set altid med at spise ude, da maden på hotellet var elendigt.

Jeg fik nogle rigtig gode venner på den tur. Venner, som jeg også holdt kontakten med flere år efter. Det var jo nemt, fordi vi alle var fra Danmark. Men på den anden side var det også lidt ærgerligt, at man ikke havde så meget kontakt med folk fra andre lande.

Vi havde nogle super gode rejseledere fra EF. Vi følte os altid trygge, men have også enormt meget selvbestemmelse. Vi kunne gå og komme som det passede os når vi havde fritid. Der var en masse arrangementer, både nogle frivillige og nogle obligatoriske. Vi var blandt andet til en stor fest, ude og prøve forskellige vandaktiviteter og på en sejltur.

Jeg kan helt klart anbefale at rejse til Malta med EF. Det eneste negative er, at det er et meget stort selskab, og man derfor er lidt et nummer i rækken. Dertil har man også begrænset kontakt med folk fra andre lande. Men det er en super fed ferie, og en god måde at lære noget mere engelsk på og få en super fed oplevelse.

Så vidt jeg kan se arrangerer de ikke længere rejser til St. Julians. Men du kan booke en rejse til Sliema HER.

berlin

Som 15-årig var jeg på camp i Berlin. Nok den fedeste oplevelse i hele mit liv. Jeg fandt campen ret tilfældigt på internettet, fordi jeg gerne ville lære noget mere tysk. Og også helt tilfældigt, skulle min ven fra Radikal Ungdom, Malthe (som ses på billedet nederst til venstre) også afsted, uafhængigt af mig. Så vi rejste sammen derned.

Vi boede på en lille camp ud til en flod. Vi boede på små værelser, med folk fra hele verden. Jeg boede det meste af tiden sammen med en pige fra Rusland, en fra Finland og en fra Brasillien.

Hver formiddag havde vi tyskundervisning ca. 3-4 timer om dagen. I undervisningen måtte man KUN tale tysk, og ordbøgerne var alle tysk-tysk ordbøger. Når man ikke havde undervisning talte man naturligvis engelsk. På den måde fik jeg både trænet mit tysk og mit engelsk ENORMT meget på den tur.

Jeg fik to helt fantastiske veninder fra henholdsvis Spanien og Rusland. Vi blev så gode veninder, at min russiske veninde faktisk besøgte mig i Danmark efterfølgende. Jeg savnede dem helt vildt op til et år efter, men nu har vi desværre mistet kontakten.

Lederne på campen var de skønneste mennesker i verden, og jeg fik virkelig en god relation til dem. De var cool og unge og lod folk gøre mere eller mindre hvad de ville. Når man ikke havde undervisning hyggede man rundt på campen, eller deltog i forskellige aktiviteter. Vi havde forskellige konkurrencer, en cykeltur, badetur, pigeaften osv. Dertil var der en tur til Berlin tre gange om ugen, hvor man så byen eller bare chillede rundt.

Det var virkelig en perfekt måde at være på sprogrejse. Jeg mødte folk fra hele verden og udviklede mine færdigheder i hele TO sprog. Jeg kan VIRKELIG anbefale Riverside Camp i Berlin. I kan læse mere eller booke en rejse HER.

usa

Da jeg var 16 var jeg på camp i Virginia, USA. Dette var ikke en sprogrejse, men udviklede alligevel mine sprogfærdigheder enormt.

Campen var en helt klassisk summercamp for børn helt ned til otteårsalderen og frem til cirka sytten år. Folk skipper deres børn af over sommeren på en camp, så de kan arbejde, rejse and so on. Børnene på campen kom primært fra meget velstillede familier i USA eller Europa.

Jeg var en af campens ældste deltagere. Jeg kunne rigtig godt lide at være der, men følte mig alligevel liiidt for gammel til det. Jeg burde helt klart være taget afsted fire år tidligere, så havde det virkelig været en stor oplevelse.

Det var det selvfølgelig stadig! Jeg fik en masse rigtig søde og spændende venner, og en oplevelse for livet. Dertil tilegnede jeg mig den mest kvalmende amerikanske accent, som fik min engelsklærer derhjemme til at falde bagover. Den har jeg i øvrigt heldigvis vænnet mig af med.

Man havde fem aktiviteter om dagen, som man selv valgte. Man kunne vælge imellem alverdens aktiviteter: vandpolo, volley, tennis, high rope, yoga, dans, skydning, arts and crafts, gymnastik osv. osv. osv. Det var helveds varmt, og maden var enormt usund. Men jeg undgik at tage på, fordi jeg dyrkede sport fem timer om dagen.

Til morgenmad kunne man eksempelvis få vafler eller pandekager, og til frokost og aftensmad kunne der være chicken nuggets, hotwings el. Det var VIRKELIG usund mad.

Jeg var der i i alt tre uger, hvor af en af dem var på et lidt specielt program. Der boede man lidt afsides på campen, og havde ikke så mange aktiviteter som de andre. Til gengæld havde man tre dage, hvor man kom ud af campen. En dag hvor man shoppede, en hvor man var i forlystelsespark og en i Washington DC. Det var super fedt at se lidt af USA, når nu man var rejst hele vejen derover. Det var en VILDT fed uge. Hende der styrede programmet var sygt nice, og jeg var sammen med nogle rigtig søde mennesker.

Det der irriterede mig grænseløst ved campen var, hvor meget kontrol man var underlagt. Der var INGEN frihed. De skulle vide hvor man var hele tiden, og man skulle ligge i sin seng med slukket lys klokken ti og man måtte ikke have sin telefon på noget tidspunkt. Jeg fik i alt 10 minutter på de tre uger, hvor jeg kunne tale med min mor. På den ene side var det fedt at opleve et liv uden sin telefon og den afhængighed der er af den. Men man følte sig også VIRKELIG umyndiggjort.

Jeg vil virkelig anbefale folk i alderen 11-14 år at tage på summercamp i USA, men jeg vil ikke anbefale det til folk over femten. I Danmark bliver man meget hurtigt voksen og ansvarlig, og når man er vant til at gøre hvad der passer én er det virkelig træls at blive så kontrolleret. Det er en fantastisk måde at lære engelsk på og en virkelig sjov oplevelse! Læs mere om campen og book en rejse HER.

2 kommentarer

  • Emma

    EJ!! Hvilket år var du på Malta?? Jeg var også i st Julians da jeg var 14. Mener det var omkring 2011

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gaveinspiration til ham