Mine sprogrejser

You can never be too much you

SPONSORERET AF GEORG JENSEN

Jeg har set den her film omkring tredive gange, og jeg har fået gåsehud hver eneste gang. For det er uden tvivl en af de bedste ”reklamer” jeg i mit liv har set.

Georg Jensens kampagne You can never be too much you sætter fokus på stærke og succesfulde kvinder. Herunder blandt andet Susanne Bier, verdens mest succesfulde kvindelig instruktør.

Selvom vi i store dele af vesten har opnået stor ligestilling mellem kønnene, så tror jeg ikke man skal underkende, at det nogle gange kan være svært at være en kvinde, som vil fremad.

Da jeg blev spurgt om jeg ville være med i den her kampagne og så filmen for første gang der tænkte jeg: Det er jo story of my life.

You will always be too much of something to someone. Igennem hele mit liv, har jeg altid fået at vide, at jeg var for meget. At jeg skulle skrue ned for charmen, at jeg var for højlydt, at det var ufeminint at jeg trænede så meget, at jeg fyldte for meget og at jeg var for provokerende og flabet. Og ved I hvad, det havde jeg sgu nok ikke fået at vide, hvis jeg var en mand.

Heldigvis har jeg næsten altid pisset på andres holdninger og levet efter mottoet, at dem der siger man er for meget, ofte er dem som selv er for lidt.

Jeg tror, at kvinder med mandlige karaktertræk har det med at skræmme folk – især mænd. Med ”mandlige” karaktertræk (hvis man overhoved kan kalde dem det) mener jeg stålfasthed, styrke, intelligens og en ligefrem og provokerende facon. Karaktertræk, som jeg personligt ser som en stor fordel.

Jeg ved udemærket, hvor mange slag man skal modstå, hvis man som kvinde er fremme i skoene. Derfor har jeg den dybeste, dybeste respekt for de kvinder, som har opnået stor international succes.

Videoen slutter af med et statement, som jeg synes er enormt vigtigt at tage med sig videre: If you round your edges, you lose your edge. Don’t apologize for who you are.

Det er så rigtigt. Hvis du begynder at lave om på dig selv for at please andre, så mister du en del af dig selv. Stå ved den du er, og prøv aldrig at være nogen anden.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mine sprogrejser