Gæsteblogger // Slips - Hvornår og Hvorfor?

Derfor skal du læse kommunikation på DMJX og ikke CBS

Jeg læser kommunikation på DMJX (Danmarks Medie- og Journalisthøjskole), som mange af Jer ved. De fleste der gerne vil arbejde med kommunikation søger mod CBS, særligt deres HA.Kom uddannelse, og det overvejede jeg også selv. Dette indlæg skal handle om, hvorfor jeg synes, at man skal læse kommunikation på DMJX fremfor på CBS, herunder hvorfor jeg fravalgte CBS.

Det skal selvfølges siges, at jeg aldrig har gået på CBS og derfor ikke kan sige, hvordan det er at gå der. Man skal også huske på, at jeg er farvet og at alle mennesker vil noget forskelligt og passer ind forskellige steder. Den uddannelse der er rigtig for mig, er ikke nødvendigvis rigtig for dig. Så dette indlæg skal ikke være en trashing af CBS eller HA.Kom, men blot mine argumenter for, hvorfor JEG har valgt DMJX fremfor CBS.

1. Du er unik

En af årsagerne til, at jeg valgte DMJX er, at der kun optages 100 mennesker om året. 50 i Århus og 50 i København og så er det en meget ny uddannelse. Det betyder, at der ikke findes særligt mange, som er uddannet i kommunikation fra DMJX. Der bliver optaget 150 mennesker om året på HA.Kom, men dertil kommer alle de andre kandidatuddannelser der retter sig mod noget kommunikation. Det vrimler med CBS’ere i kommunikationsbranchen. Der synes jeg, at det er fedt at kunne skille mig lidt ud og have en anden faglig baggrund.

2. Der er respekt om skolen

DMJX har generelt et rigtig godt ry. Samtlige uddannelser på DMJX er meget svære at komme ind på. Det er sådan en skole, som folk søger ind på flere år i træk uden at komme ind. Kommunikationsuddannelsen er helt klart den af skolens uddannelser, der er nemmest at komme ind på. Og der var snittet altså 11,2 i år, hvor snittet på HA.Kom var 9,3.

Jeg siger ikke, at man skal vælge uddannelse efter, hvor svært det er at komme ind. Jeg siger heller ikke, at en høj adgangskvotient gør en uddannelse bedre. Men det KAN sige noget om, hvor ambitiøse mennesker der går der. Dertil er det fedt at komme fra en skole, som der er meget respekt omkring. Der er også respekt omkring CBS. Men jeg tror bare, at de uddanner så mange, at det ikke har helt den samme effekt.

3. Du får praktisk erfaring

En af de primære årsager til, at jeg valgte DMJX er, at man får praktisk erfaring. Vi har to indlagte praktikperioder af et halvt års varighed. Jeg tror, at kommunikation er noget man lærer ved at gøre det og ikke ved at læse eller skrive om det. Dertil er er mange der får jobs det sted de er på praktik på det 6. semester, så det er også en god mulighed at få et job efter endt uddannelse. Dertil er undervisningen også meget praktisk anlagt.

4. Journalistik fremfor økonomi

På de to første semestre på DMJX fylder journalistik enormt meget. På CBS ligger fokuset mere på økonomi. Vi har også økonomifag på DMJX, men det fylder mindre end det gør på CBS. Jeg tror, at journalistik er mere brugbart i kommunikationsbranchen end økonomi. Dog går det selvfølgelig an på, hvad man gerne vil med sin uddannelse og hvilken gren af branchen man vil arbejde i.

Mange der læser kommunikation, inklusiv mig selv, er også lidt tændt på journalistik. På DMJX uddannes du således, at du faktisk også godt kan arbejde som journalist. Det synes jeg er ret nice!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gæsteblogger // Slips - Hvornår og Hvorfor?