Mor/dattertur til London

Warner Bros Studio Tour London

hp1I gårdagens indlæg om min weekend i London lovede jeg Jer et indlæg om min tur til Harry Potter-studierne, og jeg holder selvfølgelig hvad jeg lover.

Til Jer der ikke ved det har Warner Bros, som har produceret Harry Potter-filmene, åbnet de studier, som filmene er lavet i. Det betyder, at fans fra hele verden kan komme og besøge studierne. Det var jeg i søndags, og hold nu kæft en oplevelse.

Studierne ligger cirka en times kørsel fra London. Hvis man har set bagom-materiale fra Harry Potter, kan man formentlig genkende studierne. Nu er de så indrettet som et slags museum.

Man køber en billet til cirka 700 kroner HER, som gælder i en halv time. Inden for den halve time skal du påbegynde din tur, og der starter en tur hver 10. minut.

Man starter med at komme ind i en biografsal, hvor der er en præsentation med Emma Watson, Rupert Grint og Daniel Radcliff, som er de tre skuespillere, der spiller Hermione, Ron og Harry. Efter de har præsenteret studierne løftes skærmen op, og bag dem ser man den dør, som de står foran i videoen – døren til spisesalen på Hogwarts.

hp7

Man starter turen med at gå rundt i spisesalen, som er overraskende lille. Men sådan er det jo ofte med filmstudier. Derefter bliver man slippet fri på egen hånd, hvor man kan gå gennem to store bygninger fyldt med rekvisitter, kostumer mm. Der er mange skærme rundt omkring, hvor der eksempelvis bliver forklaret hvordan de har lavet special effects, trænet dyrene el.

hp8 hp9 hp6 hp5 Det er enormt nostalgisk at gå rundt og se alle de ting man kender fra filmene. Alting så meget mere slidt og meget småt ud i virkeligheden. Men man får virkelig øjnene op for, hvor sindsygt meget arbejde der ligger bag så store filmproduktioner, og hvor mange mennesker der skal til.

Man går også igennem diagonalstræde, og ser alle de flotte butiksfacader.

hp4

Som det sidste på turen går man rundt om en helt fantastisk og meget realistisk model af Hogwarts. Lyset skifter hele tiden, så man ser det både om natten og om dagen. Der er interaktive skærme rundt omkring, hvor man blandt andet kan se, hvordan de har brugt modellen i filmene.

hp3 hp2

Det var virkelig en stor oplevelse, og jeg kan meget varmt anbefale det, hvis man er glad for Harry Potter. Det er selvfølgelig en smule dyrt og man bruger noget tid på at komme frem og tilbage, men det er det hele værd i min optik. Turen tager cirka 3 timer, men jeg vil nok anbefale, at man er der lidt længere så man kan nå det hele og ikke stresser for meget.

1 kommentar

  • Tak for et skønt tilbageblik – det er det vildeste sted at opleve, som ægte HP nørd 😀 Var der for to år siden og får helt kriller i maven, har lige fundet vores blog-rejsedagbogsindlæg derfra. Åh, så magisk det var <3

    – A

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mor/dattertur til London