Et sundt og lækkert mellemmåltid

Guide til praktiksøgning #3 – Den gode ansøgning

praktiksoegning-3

Så er det blevet tid til tredje afsnit af min guide til praktiksøgning. Denne gang skal det handle om den gode ansøgning.

Læs også: Guide til praktiksøgning #1 – Startfasen og Guide til praktiksøgning #2 – Det gode CV

Jeg fik selv rigtig god undervisning i, hvordan man skrev en god ansøgning, da jeg skulle søge praktik. Det er jeg helt vildt taknemmelig for, for hold da op hvor kunne jeg ikke finde ud af at skrive ansøgninger før. Det er virkelig et mirakel, at jeg nogensinde har fået et job før…

Når jeg har søgt studiejobs, har jeg bare skrevet sådan en lidt ud af landevejen ansøgning alla ”Hej jeg hedder Freja, jeg er så gammel og læser det her. I skal ansætte mig fordi jeg er bla bla bla”. Men jeg blev godt nok klogere.

Her kommer jeg med nogle af de tricks jeg har lært, og som jeg selv brugte.

1. Du skal starte ud med en historie

Du skal starte ud med en historie, som på en eller anden måde viser, at du er god til jobbet. Det kan være en svær beslutning du skulle tage, noget særligt du har oplevet eller et eller andet sejt du har lavet. Enten noget der viser, at du er en cool person eller noget der er relevant for det job du søger. Jeg valgte historier, som viser min evne til at bruge sociale medier. Det giver folk lyst til at læse din ansøgning, og viser noget om den person du er. I stedet for at skrive, at du har humor, så fortæl en ”sjov” historie. I stedet for at fortælle at du er god til at holde mange bolde i luften, så vis det gennem din historie. Show it don’t tell it.

2. Den skal være kort

Den person der skal læse din ansøgning, skal også læse en milliard andre. Det kan godt være, at du selv synes det er spændende, at læse en roman om alle de ting du kan – men det synes andre ikke. Skriv en kort og præcis ansøgning, og lad dit CV tale for sig selv.

3. Hav et billede med

Jeg synes, at det er en god idé at have et billede med. Så ved folk, hvis ansøgning de læser. Men put et lidt professionelt billede mig. Det skal ikke være et feriebillede eller et selfie. Det behøver ikke være super opstillet, men du skal i hvertfald se ordentlig ud.

4. Målret den til virksomheden

Du skal ikke bare sende den samme ansøgning til alle virksomheder. Der er selvfølgelig dele der gerne må gå igen, men vis, at du har gjort dig nogle tanker med din ansøgning til lige præcis dén virksomhed du skriver til. Du kan eksempelvis læse op på virksomhedens værdier, og skrive dem ind i din ansøgning. Jeg valgte eksempelvis også at skrive en skam-joke i min ansøgning til en virksomhed, der opererede i hele Skandinavien. Du kan også skrive den efter de kompetencer, som de efterspørger i stillingsopslaget.

 

Her kan I se den ansøgning, som jeg sendte til Advice. Den kunne helt klart godt være mere målrettet lige præcis den virksomhed. Og det var måske også lidt underligt, at jeg skrev om sociale medier, når det var en PR-stilling jeg søgte 😛 Men det gik jo meget godt, for jeg fik stillingen…

skaermbillede-2017-03-29-kl-20-09-21

Jeg håber, at I kunne bruge rådene. Der er mange forskellige holdninger til, hvad en god ansøgning er. Det her er bare min holdning 🙂 I må endelig skrive, hvis I har nogen spørgsmål!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Et sundt og lækkert mellemmåltid