Guide til praktiksøgning #3 - Den gode ansøgning

For den krop du ønsker dig, hører der en anden livsstil med

img_0330

Jeg tænker ofte, at det da kunne være meget lækkert at veje 5-10 kilo mindre. Det tror jeg, at der er mange der tænker. Om det så er 2,10, eller 30 kilo, vi taler om.

Der er intet galt i at ønske sig et vægttab, og der er heller ikke noget galt i at forsøge at gøre noget ved det. Men det er bare enormt vigtigt at huske på, at for den krop du ønsker dig, hører der en anden livsstil med.

For et vægttab er ikke bare nogle måneder i kalorieunderskud og med massere af træning. Det taber du dig af, ja, men hvis du bagefter går tilbage til at leve som du gjorde før, så tager du også det hele på igen.

Et varigt vægttab, er en varig livsstilsændring. Og så må man jo spørge sig selv, om en mindre krop er den livsstilsændring værd?

Hvis jeg skulle tabe mig 10 kilo, og holde den vægt, så skulle jeg formentlig næsten helt stoppe med at drikke alkohol. Jeg skulle holde mig til at spise bland-selv-slik en gang hver fjerde måned, og caféburgere ville der godt nok heller ikke være mange af. Og det er bare ikke helt det værd i min optik.

Jeg er i øjeblikket i gang med at forsøge at leve lidt sundere. Drikke lidt mindre, spise lidt mindre portioner, spise lidt mindre slik og lave nogle lidt mindre kalorietunge retter. Men jeg kommer aldrig nogensinde til at skære fedt, sukker og alkohol væk fra mit liv. For så ville mit liv simpelthen blive for surt, og det er ikke det værd.

Jeg tror, at hvis man ønsker sig et vægttab, så skal man prøve at kigge på sit liv og tænke over, hvilke ting man kan skære fra eller ændre, uden at ens liv bliver alt for surt. Du behøver ikke omlægge hele din livsstil fra den ene dag til den anden, men prøv at ændre nogle små ting, som gør dig bare en anelse sundere. Måske kan du stoppe med at drikke sodavand? Tage lidt mindre portioner til frokost? Spise bland-selv-slik hver tredje weekend i stedet for hver weekend? elller lignende.

Min pointe er sådan set bare, at når man sidder og drømmer om en anden krop, så skal man huske at tænke: er det en markant livsstilsændring værd? Hvis det betyder så meget for dig at tabe dig, at du gerne vil lave om på den måde lever på, ikke bare de næste tre måneder, men resten af dit liv – så skal du gøre det. Men hvis det gør dig gladere at spise pomfritter lidt oftere end du burde, så bliv da ved med det.

Følg mig på Bloglovin | Facebook | Instagram | Snapchat: Frejafokdal

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Guide til praktiksøgning #3 - Den gode ansøgning