Blackout

Der er 0 kvindelige formænd i ungdomspolitik

feminisme

I går var jeg til landsmødefest i SFU, da der er tradition for, at ungdomspartierne inviterer de andre ungdomspartier til deres landsmødefest. Så i går tog Victor, som er formand for Radikal Ungdom, og jeg til Høje Taastrup, hvor mødet blev holdt.

På landsmødet gik deres formand, Nanna, af og de valgte en ny sej formand, der hedder Jacob. Det betyder, at der nu ikke er én eneste kvindelig formand i ungdomspolitik. ALLE formændene er mænd. Det er da en lille smule tankevækkende?

I Radikal Ungdom har vi en ledelse på 18 mennesker. Heraf er kun fire kvinder… Og for at være helt ærlig, så forstår jeg det simpelthen ikke. Jeg forstår ikke, hvad det skyldes.

Jeg er selv en kvinde, der gerne vil frem i verden. Jeg har aldrig nogensinde set det som en ulempe, at jeg er kvinde. Nogle gange tror jeg faktisk, at det har været en fordel. Jeg har aldrig følt, at der var ting jeg ikke kunne eller noget jeg ikke kunne være med i, fordi jeg er kvinde. Derfor har jeg også enormt svært ved at forstå, hvorfor der er så få kvinder i toppen af ungdomspolitik.

Min analyse er, at det er fordi kvinderne ikke gider. Der er mange aktive kvinder i ungdomspolitik, men de stiller bare ikke op til ledende poster. Måske fordi det kræver noget risikovillighed, som mange kvinder ikke har, måske fordi de bare gerne vil nogle andre ting. Det er svært at sige.

At være formand for et ungdomsparti er en virkelig stor opgave. Du har ansvar for en hel forening, og du skal være enormt meget på. Du skal være villig til at lægge hele dit liv på hylden for nogle år, for at vie dig til ungdomspolitik. Og jeg kan godt forstå, at det er de færreste der gider det. Måske er der bare flere mænd, der tør kaste sig ud i sådan noget?

Er det et problem, at der er så få kvinder? Nej, egentlig ikke. Man skal jo have de bedste kandidater, og hvis de er mænd – så er det jo fint. Men jeg synes, at det er underligt og egentlig også ærgerligt. For jeg tror, at det er vigtigt med stærke forbilleder, som man kan spejle sig i. Jeg tror, at der er større chance for, at flere kvinder vil søge ledende poster, hvis der allerede er kvinder på ledende poster i organisationen.

Følg mig på Bloglovin | Facebook | Instagram | Snapchat: Frejafokdal

7 kommentarer

 • Kira

  Jeg tror simpelthen vi piger ikke gider, fordi vi så uendeligt tit, har hørt at vi skriger, fordi vi lyder skingert, fordi det tøj vi tager på, på talerstolen er yderst vigtigt, fordi vi er hysteriske, og fordi ser hvordan kvinder med meninger bliver jernet ned.. Vi får ofte afsvide vi er søde naive piger.. og dét tror jeg gør en gigantisk forskel, på alle faggruppers top poster

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Freja Fokdal

   Hej Kira. Måske har du ret. Men det er bare virkelig ikke noget, som jeg kan genkende. Jeg har aldrig nogensinde fået at vide, at jeg lyder skingert. Måske det har noget at gøre med, at min stemme er virkelig dyb 😛 Jeg har heller aldrig fået kommenteret mit tøj på talerstolen el. 🙂 Måske du kommer i et forkert miljø?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina KH

  Du må simpelthen kæmpe dig ind som formand og lokke flere kvinder frem af busken:-)
  Det er jo også tankevækkende at det er svært for kvinder i toppolitik.
  Al den snak om, at vi har ligeret i lille DK, er ikke helt som realiteten viser.
  Som kvinder må vi stadig kæmpe os frem og ikke give op.
  God sidste påskedag!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Freja Fokdal

   Haha 🙂 Jeg har faktisk ikke lyst til at være formand. Måske fordi jeg er kvinde? Who knows…

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Word! Jeg tænker det samme om den branche jeg er i. Det er desværre bare nemmere at komme frem i verden ved at smide tøjet, skabe sig eller provokere. Jeg vil ligesom dig også gerne frem i verden, men nægter simpelthen at tage den nemme vej til toppen. Jeg ville ønske flere kæmpede med ting og var villig til at ofre år på et mål, i stedet for at gøre noget tosset for at tingene skal komme hurtigt. Jeg tror så også på at hvad der kommer let, går let, så hårdt arbejde betaler sig altid. 🙂 Det kan bare være demotiverede at se andre stryge hurtigere til tops, med nemme løsninger.
  Flere som dig Freja!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Hej Tine, nu blev jeg lidt nysgerrig på hvad det er for en branche hvor mænd hurtigere kommer til tops end kvinder ved at skabe sig, provokere eller smide tøjet? 😊

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Julie, hehe det kan man bestemt ikke i den branche jeg er i, for så ryger man ud. Jeg er pilotstuderende men også blogger, og jeg mente det jeg skrev ift. blogs, social media, tv og andet hvor man hurtigt og nemt kan skabe indkomst og arbejde til sig selv på den måde 😉
   Du kan se min blog på: http://www.pilottine.dk 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Blackout