15 tegn på, at du er jyde

TV der pisser mig af: Min fede træner

Den spritnye TV3-satsning Min fede træner er netop fløjet over skærmen – og hold kæft jeg har glædet mig! I har måske hørt om konceptet? Fire kendte, slanke danskere skal hjælpe fire overvægtige almindelige mennesker med at tabe sig.

Men først skal de på 2,5 måned tage så meget på som overhoved muligt, så de kan relatere til det at være overvægtig. Det i sig selv lyder jo helt vanvittigt. For det første er det pisse usundt at svinge sådan i vægt. For det andet virker det jo komplet meningsløst.

Jeg har virkelig været skeptisk, og jeg er ikke mindre skeptisk efter at have set programmet. Jeg var skeptisk før, fordi jeg virkelig ikke køber programmets præmis. Det gør jeg heller ikke efter, at jeg har set det.

Slanke og sunde mennesker som Frederik Fetterlein eller Mascha Vang, vil sgu da ikke efter nogle måneder med fed mad kunne sætte sig ind i, hvordan mennesker, der har været overvægtige hele deres liv, har det. Det handler ikke om, hvor mange kilo man har på kroppen. Det handler om vaner, motivation og de følelser der er forbundet med mad.

Mascha og Frederik trænet hele deres liv, og har lært at holde af træning. Træning og sund mad er en fast inkorporeret del af deres hverdag og deres vaner.

Sunde vaner og træning er IKKE en del af disse overvægtige menneskers hverdag. Det er en stor livsstilsændring som de skal igennem, og det er jo klart den sværeste del af et vægttab. Den livsstilsændring skal Mascha og Frederik ikke foretage, og det er en markant forskel.

Programmet starter ud med, at Frederik Fetterlein siger, at alle mennesker da har tid til at træne og leve sundt. Men det er sgu da nemt at sige, når man ikke rigtigt har noget arbejde? Jeg tror ikke, at Fetterlein kan sætte sig ind i, hvor svært det er at finde tid og motivation til træning og sunde vaner, når man har et helt almindeligt 9-17 job, hvor en sund og slank krop ikke er afgørende for ens præstation.

Dertil er det bare ikke alle mennesker, for hvem en sund livsstil og en lækker krop er altafgørende. Både Mascha og Frederik har jo levet af deres krop, og så er det da nemt at finde motivationen til at leve sundt.

Mascha Vang får også sagt, at hun bliver ked af det, når hun ser overvægtige mennesker. Hun mener, at de ”spilder deres liv”. Det er i mine øjne også en ret nedværdigende kommentar. Det viser tydeligt, at hun slet ikke forstår det liv, som overvægtige mennesker lever. For jeg tror sgu ikke, at de her overvægtige mennesker føler, at de spilder deres liv. For der er altså andet i livet end at være tynd.

Helt klart, det er et underholdende program. Det er da sjovt at se, hvordan kendte sunde mennesker klarer at tage på og tabe det igen. Men jeg synes faktisk, at det er lidt en hån mod overvægtige mennesker. For det er sgu ikke lige så nemt at tabe sig, hvis man har været overvægtig hele livet, som hvis man lige har taget et par hurtige kilo på.

Læs også: Jeg er overvægtig, åbenbart

Følg mig på Bloglovin | Facebook | Instagram | Snapchat: Frejafokdal

11 kommentarer

 • Tine

  Men er det ikke Mascha som på sin blog nærmest dagligt viser sit alkohol-indtag fra om formiddagen, og lever af at spise ‘frysepizza’?!! Flot forbillede TV3 der lige gravede frem.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Freja Fokdal

   Det ved jeg ikke. Læser faktisk ikke hendes blog. Men mit indtryk var nu heller ikke, at hun er totalt helse…

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Uden at jeg i det hele taget har set programmet (coldn’t be bothered..), så er jeg helt enig! Min første kommentar da der begyndte at køre reklamer for det, var at det da var et dybt latterligt koncept. Kan simpelthen ikke se pointen…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • det program giver mig kvalme, det så nedgørende på alle mulige måde.
  Kunne jeg så fra valgte jeg at havde kanalen fra nu af.
  så programmet rigtige mænd langt bedre, med respekt for deltager, tilskuer og sundhed både fysisk og mentalt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Freja Fokdal

   Det har jeg godt hørt folk snakke om! Det skal jeg vist også have set 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Har ikke set meget af det, men det jeg har set var godt, og konceptet 1000 gange bedre.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  At tage så meget på så hurtigt tror jeg vil udløse en stor mangel på energi i deres krop.
  Og med nedsat energi kan de måske mærke at det bliver lidt sværere at tabe sig end de går og tror og så kan de måske begynde at tænke……..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Freja Fokdal

   Ja, det kan godt være, at du har ret! Men det er stadig nemmere at tabe sig, når man i forvejen er vant til en sund livsstil 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Hvis Mascha Vang mener at overvægtige spilder deres liv, så siger det kun noget om en enkelt ting.. hendes overvældende mangel på intelligens.
  Sikke et usmageligt og afskyeligt program.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Freja Fokdal

   Hmm… Jeg skal ikke kunne sige noget om hendes intelligens. Men det siger i hvertfald noget om hendes manglende forståelse for andre menneskers situation 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

15 tegn på, at du er jyde