Jeg tilrettelægger min træning efter mit liv, ikke omvendt

Nørrebro Street Tour

3

I går var jeg så heldig at være inviteret til en guidet tour på Nørrebro. Bag intiativet står Fritidsakadamiet (FRAK). Konceptet går ud på, at nogle unge Nørrebro-borgere af anden etnisk baggrund end dansk, giver en guidet tur på Nørrebro. Stoppene er nogle af de områder, som de selv hænger ud, og som betyder noget for dem.

Vi blev vist rundt af disse tre seje piger. Stoppene var blandt andet deres lokale kiosk, med den søde kioskejer, der altid kalder dem ”familie”, deres gård, hvor de hænger ud og Blågårdskolen, hvor to af dem gik, og som stadig er et godt hæng-ud-sted.

Formålet med turen er at give de unge et godt fritidsjob med mening, samt at nedbryde nogle af de fordomme, som de unge hører om Nørrebro. De unge oplever ofte, at folk har forudfattede meninger om dem. Ikke kun på grund af deres etniske baggrund, men også fordi de kommer fra den ofte lidt udskældte bydel Nørrebro. Men for dem er Nørrebro et dejligt, trygt sted, hvor de er vokset op og hvor alle kender hinanden.

4

I deres gård har de fået et lokale, hvor de unge kan holde møder. Hver mandag har de møde i pigeklubben, og så har de ungdomsmøder med forskellige dagsordner hver torsdag. Lige nu er de i gang med at planlægge deres deltagen på Folkemødet, hvor de har fået tildelt 35.000 kroner fra Mellemfolkeligt Samvirke til at sætte fokus på racisme og fordomme om Nørrebro. Det skal jeg helt klart hen og høre!

2

Efter turen fik noget sindsygt lækker mad, og en dialog om det gode fritidsjob, Nørrebro og fællesskab. Folk havde forskellige baggrunde, og det var super spændende at høre deres take på det hele.

Det var en virkelig god og hyggelig oplevelse! Hvis du også vil på en Nørrebro Tour, som privat, med din skoleklasse eller som et firmaarrangement, så kan du læse mere eller booke en tur lige HER. Jeg kan MEGET varmt anbefale det!

Jeg snappede ret meget fra turen. Så hvis I ikke allerede har set det, kan I gå ind på min Snapchat (frejafokdal) og se min story fra turen 🙂

Følg mig på Bloglovin | Facebook | Instagram | Snapchat: Frejafokdal
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg tilrettelægger min træning efter mit liv, ikke omvendt