Hvorfor er det ikke okay at sige nej?

Humanistisk konfirmeret

1

I går var jeg til min niece, Smillas, konfirmation. Ja, det er måske lidt underligt at være 20 år og have en konfirmeret niece… Det skyldes, at mine to storesøstre, Rikke og Nynne, er 25 og 23 år ældre end mig. Det, at jeg er efternøler, forklarer nok også, hvorfor manden på billedet ovenfor kunne ligne min bedstefar. Men det er faktisk min far 😛

Smillas konfirmation blev holdt i hendes fars forældres sommerhus i Tisvilde. Jeg tog derop i fredags og hjalp med at lave mad. Der er mange vegetarer og veganere i familien, og Smilla er heller ikke så glad for kød. Så hun ville gerne have en vegetarisk menu, og det kræver ufatteligt meget snitning og hakning. Så min store bededag gik med at hakke grøntsager. Det var rigtig hyggeligt, og skønt at komme lidt ud af byen til en afveksling.

Lørdag vågnede jeg til et næsten tomt hus. Resten af familien var nemlig taget ind til ceremonien, som skulle foregå i København. Da de kun havde et begrænset antal pladser, blev jeg hjemme og gjorde de sidste ting klar. Men det var ikke en almindelig ceremoni. For Smilla blev nemlig ikke kristeligt, men humanistisk konfirmeret.

smilla

Det er et koncept, som jeg er ualmindeligt meget fan af. Jeg blev selv nonfirmeret i ottende klasse, da jeg ikke var og ikke er kristen, men gerne ville fejre overgangsritualet, som en konfirmation jo er. Dengang kendte jeg ikke til konceptet humanistisk konfirmation. Men hold op hvor ville jeg gerne have haft sådan én, hvis jeg havde.

De humanistiske konfirmationer bliver afholdt af Humanistisk Samfund. Humanistisk Samfund er en forening, der på et humanistisk værdigrundlag arbejder for, at mennesker frit skal kunne vælge et livssyn og et liv fri for religion og religiøs indblanding. Derfor tilbyder de mulighed for at markere livets store overgange på en højtidelig måde på grundlag af et livssyn og en etik, der sætter mennesker i centrum.

Min kusine Josephine blev også humanistisk konfirmeret, og hendes far (min onkel) blev begravet ved Humanistisk Samfund. Nu er også min niece, Smilla, blevet konfirmeret ved dem.

Ved en humanistisk konfirmation er man på to weekendkurser, hvor man lærer om kritisk tænkning, identitet, seksualitet mm. Formålet er at styrke de unges evne til selvstændig tænkning og etisk handling. Det lyder enormt sjovt og gavnligt, og jeg kommer helt sikkert til at give mine børn det alternativ til en kristelig konfirmation. I kan læse meget mere om det HER.

Jeg skrev også et indlæg i Politiken for nogle uger siden om, at man indirekte nudger børn til at vælge den kristelige konfirmation. Det kan I læse lige HER.

Det var en enormt hyggelig dag. Det var skønt at tale med en masse familiemedlemmer, og alle min søster og hendes families venner. Det virkede bestemt også som om, at Smilla havde en helt fantastisk dag!

For at give Smilla noget andet end penge, lavede jeg en pakke med lidt forskelligt fra Mads og jeg. Mads var desværre ikke med, da han afleverer speciale på mandag, og derfor har haft travlt med i løbet af weekenden.

gave

Gaven indeholdte blandt andet (AFFILIATE LINKS): Argain Oil Wightless Healing Oil, Matas Oil Styling Cream, Eylure Pro Lash Extra Full, Eylure Naturals 033 Lashes,  Rimmel 60sec Nail Polish, 3 x Rimmel Oh My Gloss Oil Tint, Defined All Day Eyebrow Kit by Victoria Garber, Mix&Match Ring X Big fra Dansk Smykkekunst mm.

Følg mig på Bloglovin | Facebook | Instagram | Snapchat: Frejafokdal
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Næste indlæg

Hvorfor er det ikke okay at sige nej?