Det mest intetsigende spørgsmål

Fordomme om kvinder – sandt eller falsk?

 

17190944_10212530265152044_2817683537727063283_n

Der mange fordomme og myter om kvinder. Særligt i forhold til, hvilke evner og personlighedstræk kvinder har i forhold til mænd. Jeg har taget fem af de myter/ fordomme og taget en videnskabelig tilgang til det. Der er sikkert nogen der vil blive sure, men det er her altså bare fakta.

Kvinder er bedre til at multitaske end mænd FALSK

… I hvertfald i følge en undersøgelse foretaget af Microsoft. Ud af 2000 forsøgspersoner viste 38 procent af mændene højere evner til at multitaske, hvor det tilsvarende kun var 29 procent af kvinderne.

Kvinder er dummere end mænd – SANDT

Mænds intelligenskvotient er gennemsnitligt 3,75 IQ-point højere end kvinders. Deres logiske intelligens er altså en del mere veludviklet end kvinders. Det er dog vigtigt at huske på, at man ikke længere anerkender IQ som den eneste form for intelligens.

Kvinder er dårlige til at køre bil – BÅDE SANDT OG FALSK

Detektor undersøgte dette i 2015. De kiggede på antallet af grove ulykker, evnen til at parallelparkere, bestået kørekort, at køre efter evne og antallet af fartbøder.

Mænd er involveret i flere grove ulykker, får flere fartbøder og så har de generelt højere tanker om deres evner til at køre bil. Til gengæld er kvinderne dårligst til at parallelparkere og dumper oftere køreprøver.

Så man kan ikke sort på hvidt konkludere, hvem der er bedst til at køre bil. Kvinder er bare generelt mere forsigtige i trafikken.

Kvinder har mindre sexlyst end mænd – FALSK

Mænds sexlyst peaker når de er i teenagealderen. Der vil mænd oftest have større sexlyst end kvinder. kvinders sexlyst stiger derimod gennem livet, og topper først omkring overgangsalderen. Der er altså ikke ét svar, det afhænger af, hvilket stadie af livet man befinder sig i.

Kvinder kan klare mere smerte end mænd – FALSK

Begreber som “mandeinfluenca” og det faktum, at kvinder udholder massiv smerte under fødslen har skabt den myte, at kvinder skulle kunne holde til mere smerte end mænd. Men det er forkert.

Dette er der blevet lavet flere videnskabelige undersøgelser om. Blandt andet lavede man i 2013 en undersøgelse på Leeds Metropolitan University i England, hvor man udsatte 124 forsøgspersoner af begge køn for smerte ved at trykke dem med et stumpt instrument på kødet mellem tommel- og pegefingeren. Forsøget viste, at der kun skulle et relativt lille tryk til, før kvinderne opfattede det som smertefuldt. Mændene i forsøget var mere hårdføre og klagede ikke over smerter, før trykket blev væsentligt større.

Følg mig på Bloglovin | Facebook | Instagram | Snapchat: Frejafokdal

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Det mest intetsigende spørgsmål