En fantastisk fridag og en solskoldning

10 spørgsmål til en KU’er

Du har netop klikket ind på bloggens helt nye koncept: “10 spørgsmål til…”. Her stiller jeg én fra hvert ungdomsparti 10 spørgsmål. Min første “gæst” er Cecilia Zade Iseni fra Konservativ Ungdom.

ku2

CECILIA ZADE ISENI – 18 ÅR – GYMNASIEELEV – KONSERVATIV

Hvor gammel var du da du meldte dig ind i et ungdomsparti?

Jeg var 15 år gammel, så forholdsvist ung.

Hvorfor meldte du dig ind?

Jeg meldte mig naturligvis ind, fordi jeg interesserer mig for politik og er meget enig med KU’s politiske linje. Men en stor årsag til, at jeg valgte at gå ind i ungdomspolitik, var også, at jeg gerne ville være en del af et andet socialt fællesskab end det, jeg var en del af i skolen. Mine klassekammerater var super søde, men jeg havde behov for at være sammen med folk, der delte mine interesserer og ambitioner. Sådan nogle mennesker er der i KU, og derfor besluttede jeg mig for at melde mig ind, og jeg har ikke fortrudt det en eneste gang!

Hvad er det bedste ved ungdomspolitik?

Det er svært at vælge, for der er så mange gode ting ved ungdomspolitik! Jeg synes, det er super fedt, at jeg gennem ungdomspolitik har fået mulighed for at komme til en masse spændende oplæg og kurser. På den måde har jeg lært virkelig meget både om samfundet og mig selv. Derudover har jeg fået mange gode oplevelser gennem ungdomspolitik. Jeg har været til nogle fede fester og andre store begivenheder. Jeg har også været på adskillige rejser med Konservativ Ungdom, og det har været helt fantastisk at få mulighed for at opleve en masse spændende steder sammen med sine tætteste venner samtidigt med, at man lærer en hel del. Men det aller bedste må nok være de mennesker, man møder gennem ungdomspolitik. Der er utroligt mange søde og interessante mennesker i KU. Jeg har mødt en masse dygtige mennesker i KU, som virkelig har inspireret mig. Der er så mange ambitiøse mennesker i ungdomspolitik, og specielt i KU, så det giver også et rigtigt godt netværk. Samtidig har jeg også mødt mange af mine bedste venner i KU, som alle fylder en stor del i min hverdag. Og så mødte jeg faktisk også min skønne kæreste i KU. Jeg er ret sikker på, at jeg hverken havde mødt mine venner eller min kæreste, hvis jeg ikke var medlem af KU. Så det bedste ved ungdomspolitik er menneskerne.

ku1

Hvad er det værste ved ungdomspolitik?

Jeg synes, det værste ved ungdomspolitik er, at folk udefra har så svært ved at sætte sig ind i, hvordan det er at være politisk aktiv. Jeg har rigtig mange venner, der ikke helt forstår, hvorfor jeg vælger at bruge så meget tid og energi på KU. De forestiller sig nok, at man til KU-arrangementer bare sidder og diskuterer hardcore politik hele tiden. Det gør vi selvfølgelig også engang i mellem, men vi laver også meget andet end det! Vi fører valgkamp, laver kampagner, holder fester, drikker vin, spiller ølbowling og mange andre sjove ting.
Nogle gange kan det også være svært at balancere ungdomspolitik med det socialliv, jeg har udenfor ungdomspolitik. Jeg er gået glip af rigtig mange klassefester og andre arrangementer, fordi jeg har skulle til KU-arrangement eller har været ude og rejse i forbindelse med KU-arbejde. Det kan godt tære lidt på forholdet til min klasse, når jeg så kommer i skole mandag morgen og finder ud af, at jeg har misset en god fest, som lige har rystet resten af klassen lidt tættere sammen. Så mit fravær til samtlige arrangementer kombineret med, at folk ikke altid forstår, hvorfor jeg prioriterer noget andet højere end disse arrangementer, kan godt være svært at håndtere, og dette må derfor være det værste ved ungdomspolitik.

Hvem stemte du på til sidste valg? Og hvorfor?

Jeg var 16 år ved sidste folketingsvalg og kunne derfor ikke stemme. Men hvis jeg havde haft stemmeret, havde jeg uden tvivl stemt på Det Konservative Folkeparti. Der er i virkeligheden rigtig mange grunde til, at jeg ville have stemt på Det Konservative Folkeparti, men det ville tage en evighed at læse, så jeg forsøger at gøre det kort. Jeg ville have stemt på Det Konservative Folkeparti, fordi de arbejder for et samfund, hvor individet og civilsamfundet har ansvaret frem for staten. Jeg mener, at samfundet fungerer bedst, når det er borgerne selv, der har ansvaret for deres egne liv, og Det Konservative Folkeparti kæmper netop for mere ansvar til borgerne.
Derudover synes jeg, at partiet i sig selv gør det godt. De har fået rigtig meget ud af regeringssamarbejdet taget i betragtning af, hvor få mandater vi har. Derfor ville Det Konservative Folkeparti bestemt også få min stemme, hvis der var valg igen i morgen.

ku4

Hvis du ikke måtte stemme på Det Konservative Folkeparti hvad ville du så stemme?

Jeg ville nok stemme på Liberal Alliance, eftersom det er det parti, der ligger tættest på Det Konservative Folkeparti i forhold til de politiske områder, jeg går op i.

Vil du være politiker når du bliver ”voksen”? Hvorfor/ hvorfor ikke?

Nej. Jeg ville have det meget svært ved at blive udsat for al den kritik, som politikere bliver mødt med. Jeg synes, der mangler en grundlæggende respekt for politikere og det store arbejde, de gør. De arbejder jo hele tiden på at gøre Danmark til et bedre sted for os alle sammen, og alligevel bliver de ofte mødt med negativitet fra befolkningens side. Jeg er helt med på, at vi skal stille krav til vores politikere, men vi skal altså også respektere det hårde arbejde, de lægger for dagen. Hvis jeg skulle være politiker og lægge så mange timer i mit job, som politikere nu gør, så ville jeg også gerne anerkendes for det eller i det mindste undgå at blive lagt for had.

Hvis du havde 90 mandater. Hvilke tre ting ville du så gøre først?

Jeg ville først og fremmest indføre en flad indkomstskat på 30%.

Så ville indføre hårdere straffe for personfarlig kriminalitet samt forringe forholdende i fængslerne, så det bliver mindre luksuriøst at være kriminel.
Og så ville jeg nok generelt bare skære betydeligt i den offentlige sektor og udlicitere mange af statens opgaver.

Hvem er din yndlingspolitiker og hvorfor?

Mette Abildgaard er min yndlingspolitiker, fordi jeg synes hun er meget saglig samtidigt med, at hun brænder igennem med sit budskab. Hun er en enormt dygtig taler, som formår at fange sit publikum. Derudover synes jeg, det er vildt imponerende, hvor meget hun har opnået i så ung en alder. Og så er hun bare mega sød og virkelig rar at arbejde med. Jeg førte kampagne for Mette under folketingsvalget i 15, og hun var altid positiv og taknemmelig for al hjælp – hun gjorde virkelig valgkampen til en fest!

ku3

Beskriv den bedste oplevelse du har haft i ungdomspolitik.

Her er det igen svært at vælge, for jeg har virkelig haft mange fantastiske oplevelser i ungdomspolitik! Mine rejser i forbindelse med ungdomspolitik har i hvert fald alle været store oplevelser. Jeg har været i Rom, Helsinki, Berlin og senest Prag med KU. Det har alle sammen været spændende rejser, hvor jeg har lært en del, set en masse smukke byer og fået endnu flere gode venner i KU. Derudover har jeg besøgt min bedste ven, som jeg har mødt igennem KU, i London, fordi han arbejder der i sit sabbatår, og det er jo også en rejse, som jeg ikke var kommet på, hvis det ikke var for KU.
En anden rigtig stor oplevelse, jeg har haft i ungdomspolitik, var at blive konsulent på KU’s Konsulent Kursus sidste sommer. Jeg må ikke fortælle så meget om, hvad der skete på kurset, for det er en hemmelighed. Men jeg kan afsløre, at det var den hårdeste uge af mit liv! Jeg lærte virkelig meget, og jeg var så stolt af at gennemføre. Det gjorde også oplevelsen særligt god, at jeg gik derfra med kursets højeste gennemsnit samt en masse nye venner.

 

Følg mig på Bloglovin | Facebook | Instagram | Snapchat: Frejafokdal

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En fantastisk fridag og en solskoldning